fbpx
Undrer sig over forsøg med lavere fartgrænser: Har de glemt Vestegnen?
2021-05-23_at_21-03-43_DJI_FC7303_DJI_0092x.jpg

Foto: Robert Hendel

Trafikstøj og trafiksikkerhed er et problem på Vestegnen. Derfor undrer det Brøndby Kommune, at Vejdirektoratets nye forsøgsordning for hastighedsnedsættelser slet ikke omfatter nogen vestegnskommuner. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Borgmesteren i Brøndby Kommune undrer sig over, at Vejdirektoratets nye forsøgsordning for hastighedsnedsættelser slet ikke omfatter nogen vestegnskommuner. Han har derfor kontaktet Vejdirektoratet

Der er rigtig meget trafik på Vestegnen og det medfører en del trafikstøj. Flere steder i Brøndby har både kommunen og mange borgere et ønske om, at hastighedsgrænserne bliver sat ned for at højne trafiksikkerheden og mindske trafikstøjen.

Men når kommunen har foreslået politiet at sætte fartgrænsen ned, er den ofte blevet mødt med et helt eller delvist afslag, selvom både trafikstøj og trafiksikkerhed er et problem på Vestegnen.

– Mindre trafikstøj og mere trafiksikkerhed er uhyre vigtig for os, og derfor forstår vi heller ikke, at politiet vælger at afslå vores ønsker om at sænke farten, siger Brøndby-borgmester Kent Max Magelund (S), der især vil have sat fartgrænserne ned på Roskildevej og Borgmester Kjeld Rasmussens Boulevard.

I en ny tre-årig forsøgsordning i Vejdirektoratet kan de deltagende kommuner lave hastighedsændringer på kommunens veje uden, at politiet skal godkende ændringerne. Brøndby Kommune vil derfor gerne være en del af denne ordning, men hverken vestegnskommunerne og Københavns Vestegns Politikreds er omfattet af forsøgsordningen.

– Vi ved, at når farten sættes ned, så skaber det mere sikkerhed i trafikken og det mindsker trafikstøjen, som vi har mange problemer med, siger Kent Max Magelund.

Han undrer sig samtidig over, at Vejdirektoratet ikke har inddraget nogen kommuner på Vestegnen i den nye forsøgsordning.
Brøndby Kommunes anmodning til Vejdirektoratet er sendt den 11. november 2021, og kommunen afventer nu svar.

– Jeg håber, Vejdirektoratet kan se fornuften i at indlemme os i forsøgsordningen, så vi kan få gennemført nogle hastighedsnedsættelser der, hvor vi i Brøndby mener, det er et gode for trafiksikkerheden og for sundheden, siger Kent Max Magelund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top