fbpx
Sammen om rent badevand
BRØNDBY OG VALLENSBÆK. Radikale Venstres partiforeninger omkring Køge Bugt fra Stevns til Hvidovre har indgået samarbejde om at forbedre havmiljøet og kæmpe imod dumpningen af 2,3 mio. kubikmeter slam i Køge Bugt i forbindelse med anlæggelsen af Lynetteholmen i København

Hvis Lynetteholmen skal anlægges som planlagt, skal der dumpes 2,3 millioner kubikmeter slam i Køge Bugt. Det frygter politikere langs hele bugten vil gå ud over kvaliteten af havmiljøet og dermed det vand, som folk bader.

Spidskandidater fra Stevns, Køge, Hvidovre, Solrød, Greve, Ishøj og Vallensbæk for Det Radikale Venstre mødtes derfor i forrige uge med Radikales miljøordfører på Christiansborg, Zenia Stampe. Formålet er at stoppe brugen af Køge Bugt som losseplads.

– Køge Bugt er blevet til en ørken, og vi arbejder målrettet på at få plante- og fiskelivet tilbage i bugten. Men så nytter det jo ikke, at ambitiøse projekter i København “betales” med mere slam i Køge Bugt. Med dette initiativ står det klart, at der er radikal vilje til handling hos kommunerne langs Køge Bugt, siger Søren Johansen, spidskandidat til kommunalvalget i Køge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top