fbpx
Lærer kommunen at kende via løb
2021-09-26_at_11-38-48_Fujifilm_X-T3_DSCF2623x.jpg

Maja Holt Højgaard har lært Brøndby bedre at kende ved at lægge sine løberuter forbi samtlige veje i kommunen. Foto: Robert Hendel

Maja Holt Højgaard har lært Brøndby bedre at kende ved at lægge sine løberuter forbi samtlige veje i kommunen. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Der findes mange måder at forberede sig til valget på. I Brøndby har Maja Holt Højgaard, der stiller op for Socialdemokratiet, løbet på samtlige vej i kommunen. Det er en god måde at lære byen at kende på, lyder det

Hvor mange af de 303 veje i Brøndby har du besøgt?

Det spørgsmål kan Maja Holt Højgaard fra Brøndbyøster svare ’alle’ på. Den 35-årige læge har op til kommunalvalget løbet på samtlige veje i Brøndby. Søndag kunne hun sætte flueben ved den sidste vej i kommunen, da hun løb de sidste kilometer i Brøndby Strand.

– Det har givet mig en god indsigt i, hvordan hele Brøndby er. Jeg kender jo hver en smutvej i det område, hvor jeg bor, fortæller Maja Holt Højgaard, der er nummer to på Socialdemokratiets liste.

Bliver hun valgt ind i kommunalbestyrelsen er det dog ikke nok at kende sit eget lokalområde. Der gælder det om at kende hele sin kommune, og det er den motivation, der ligger bag løbeprojektet.

– Jeg har tidligere siddet i Regionsrådet, med mange sager på adresser, hvor jeg aldrig havde været før. Jeg havde måske set regionens institution, men ikke nabolaget. Det er vigtigt at kende sammenhængen, siger den 35-årige kvinde.

Turen rundt på kommunens veje og stier har medført overraskelser af både positiv og negativ karakter. På Facebook har Maja
Holt Højgaard lavet et fotoalbum, hvordan folk har efterladt deres bøtter efter at have sniffet lattergas. Samtidig har hun fundet ud af, at der er flere kolonihaver, end hun havde forestillet sig.

– Jeg vidste jo god Brøndby er en ret grøn kommune, men der blev bare ved med at dukke kolonihaver op. For eksempel blev jeg overrasket af den, der ligger midt i golfbanerne og bag middelalderlandsbyen, fortæller Maja Holt Højgaard, der har brugt alle tidspunkter i døgnet til at gennemføre sit projekt.

Det er den eneste måde, hun ville kunne komme i mål ved siden af familielivet og fuldtidsjobbet som læge på et sygehus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top