fbpx
Hvorfor gemmer Kasper Damsgaard sig?
Debat_web.png
DEBAT.  

Det står klart for alle, at Glostrup skal have ny borgmester, og det vil med største sandsynlighed blive Piet Papageorge eller Kasper Damsgaard. To yngre profiler med både ligheder og forskelle. Den ene fra Venstre og den anden fra Socialdemokratiet. Derfor bør alle borgere i Glostrup interessere sig for de to herrer.

Det er imidlertid ret svært for vælgerne i Glostrup at komme i dialog med Kasper Damsgaard.

Først var det debatten arrangeret af seniorrådet og Dansk Handicapforening den 28. september, hvor Kasper Damsgaard ikke deltog, men i stedet sendte Lisa Ward.
Så var det bibliotekets live-streamede debat den. 26. oktober, hvor Kasper Damsgaard indfandt sig blandt publikum, og i stedet skubbede Morten Nygaard op i panelet.

I Facebook-gruppen ”Politik i Glostrup” drøfter og debatterer 1.443 medborgere, og især her op mod valget er aktivitetsniveauet kraftigt stigende. Dog ikke fra Kasper Damsgaard, der glimrer ved total tavshed.

I denne uge blev hovedet så stukket det sidste stykke i busken, da Kasper Damsgaard fjernede muligheden for at kommentere og stille spørgsmål på hans opslag på Facebook. Til trods for at Kaspers Facebook-side styres af fem forskellige mennesker, har Kasper ikke tid og/eller lyst til at invitere borgerne til dialog.

Jeg er medlem af Venstre, og ligesom Piet har jeg været aktiv i spejderbevægelsen hele mit liv. Jeg har en god fornemmelse af, hvem Piet er. Hvis Kasper skal være min borgmester, vil jeg også gerne have en god fornemmelse af, hvem han er. Jeg har mødt ham et par gange, og han virker som en fin fyr, men man skal altså kunne lidt mere end det for at blive borgmester.

Kasper Damsgaard gemmer sig bag flotte og dyre videoer i biografen og på de sociale medier, men han stikker hovedet i busken, når det handler om at møde vælgerne og stå på mål for sin politik. Hvorfor? Er det fordi, han fortryder ikke at have inddraget borgerne i beslutningen om at flytte biblioteket? Eller er det fordi, han ikke har lyst til at tale om Glostrups ”unaturligt lave skatteniveau”, som han har sagt flere gange?

Eller endnu værre at han måske inderst inde hverken har tid eller lyst til at være borgmester, men er blevet skubbet frem af et system? Jeg ved det ikke, men jeg synes, det er mærkeligt, at man som borgmesterkandidat på den måde gemmer sig for byens borgere. Det er i hvert fald ikke en så-
dan borgmester, jeg ønsker mig.

Svar: Jeg møder borgerne på gaden

Kasper Damsgaard (S), Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Glostrup

Kære Richard

Først og fremmest tak for din ros af min video. Jeg er glad for, at den falder i din smag.

Jeg er helt enig i, at der både er ligheder og forskelle på Piet og mig. En af dem nævner du i virkeligheden mellem linjerne i dit læserbrev. For i min optik handler en valgkamp om at præsentere sin politik samt de mennesker, der skal være med til at gennemføre den politik, som vi går til valg på. Derfor
har jeg på lige fod med flere af de andre partier valgt, at de kandidater, der har lyst til at deltage i paneldebatterne, selvfølgelig skal have lov til det.

Jeg tror på, at Socialdemokratiet får det bedste valg den 16. november, hvis vi gør det her i fællesskab. For mig er dette en holdpræstation og ikke et ”One man show”.

Når det så er sagt, så deltager jeg faktisk selv i 6 ud af 9 debatter.

Med hensyn til Facebook er det for mig en fin balancegang. For når man lægger opslag op, som kan kommenteres, skal man i det fleste tilfælde også kunne forvente et svar. Dette er der ikke altid tid til, og derfor har vi i få tilfælde slået kommentarfeltet fra. Jeg har to og ikke fem personer, som kan lægge opslag op på min Facebookprofil. Til dem har jeg gjort det klart, at det kun er mig, som skal svare borgerne. Ligesom du og jeg havde en fin debat derinde i sidste uge.

Men Facebook kan også være lidt af en tidsrøver, og jeg foretrækker faktisk til hver en tid at komme ud og tale med borgerne ansigt til ansigt. Derfor er jeg også at finde på Glostrup station alle hverdage mellem 06.30-08.00 til en snak med dem, der måtte have tid og lyst til det. Herudover er der kampagner hver eneste eftermiddag frem mod valget, hvor borgerne selvfølgelig altid er velkomne til at hive fat i mig.

Med hensyn til skatteniveauet nævner jeg blot det, Venstre ikke tør. Derfor tillader jeg mig at vedhæfte forvaltningens eget bud på selskabsskatterne i de kommende år (grafen kan ses på Folkebladet.dk, red.). Det kunne godt læses som om, at Venstre selv har tilbageholdt denne information for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top