fbpx
Ukrainere på studietur i Brøndby: Det danske demokrati er verdens bedste
DSCF2759.jpg

Foto: Robert Hendel

Det Konservative Folkeparti blev en suveræn vinder af Skolevalg 2021 på Brøndby Strand Skole. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Der var udenlandsk besøg under årets debat til Skolevalg 2021 på Brøndby Strand Skole. En gruppe ukrainere var på studietur, og de var overraskede over, at alvorlige emner blev diskuteret åbent

Under valgdebatten sad en gruppe unge mennesker bagerst i salen og lyttede nøje med. Med sig havde de en tolk, der kunne oversætte, hvad der blev talt om.

Gæsterne kommer fra Ukraine, og de er en del af et tværpolitisk netværk, som en platform, hvor ungdomspolitikere kan mødes og debattere på tværs af politiske skel, partier og landegrænser.

– Vi er her for at opleve debatten og se, hvordan det er i Danmark. Det er måske en inspiration til, hvordan vi kan gøre det i vores eget land, fortæller Anton Cherepenko på 20 år .

Han er imponeret over det demokratiske niveau i Danmark.

– Danmark er nok det bedste demokrati i verden, og det har givet os ukrainere en del at tænke over, siger den unge ukrainer.

Under sit besøg var han særligt overrasket over, hvor åbent der blev diskuteret alvorlige emner i salen.

– Jeg blev for eksempel overrasket over, at de i så ung en alder diskuterede straffe for voldtægt, for det gør vi desværre ikke i Ukraine, og der har vi en del at lære endnu, siger Anton Cherepenko, der selv er politisk aktiv i Liberal Democratic League of Ukraine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top