fbpx
Pensionisterne kunne endelig komme på tur
Pensionistskovtur-1-fotograf-Ingolf-Mathiesen.jpg
Pensionistskovturene gik til Lejre. Foto: Ingolf Mathiesen
VALLENSBÆK. Vallensbæk Kommunes traditionsrige pensionistskovture gik i år til Lejre og Danmarks nye nationalpark Skjoldungernes Land. På grund af coronaen blev turene udskudt fra foråret

De årlige skovture for Vallensbæks pensionister startede helt tilbage i mellemkrigstiden, og i år var det 88. år, turene blev afholdt. Skovturene plejer at blive holdt i foråret, men var blevet udskudt til sensommeren på grund af en vis epidemi – og dermed kunne turene gennemføres uden alt for mange restriktioner.

– Der har været stor tilslutning igen i år. Pensionistskovturene er en tradition, som mange hvert år glæder sig til, fortæller Marianne Rønn fra Seniorhuset Korsagergård, der er arrangør af turene.

Der blev afholdt i alt syv ture i løbet af august og september med enslydende program.

I år gik turen til Lejre – men først gennem Trekroner, Roskilde, Kattinge og Herslev, hvor busserne gjorde holdt ved Herlev Bryghus, og deltagerne blev budt på en forfriskende øl eller vand.

Herefter gik turen videre til Restaurant Herthadalen i Lejre. Her blev der serveret en lækker frokost, hvor alle sanser kom i brug. Deltagerne kunne nu gå på opdagelse i Sagnlandet Lejre, hvor blandt andet den store vikingehal – som er Danmarks største – imponerede. Efter kaffen var mulighed for at få en lille svingom.

Borgmester Henrik Rasmussen og medlemmer af Social- og Sundhedsudvalget var guider på turene.

– Tilbagemeldingerne fra deltagerne har været rosende, og der er stor enighed om, at det har været en god kulinarisk oplevelse – og forløsende ovenpå den lange nedlukning at være sammen og få en fælles oplevelse, siger Marianne Rønn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top