fbpx
KV21: Enhedslistens har sit hold klar i Brøndby
DSC_7761.jpg

Enhedslistens hold til kommunalvalget i Brøndby er klar. Fra venstre er det Viggo Halling, Mona Fedders Prag, Karen Fedders Prag, Signe Heering, Astrid Høgsbjerg Rasmussen, Fatih Baran, Dennis Baggers Laursen, Nina Thamsen, Anne Frederiksen og Steen Andersen. Foto: Steen Andersen

Enhedslistens hold til kommunalvalget i Brøndby er klar. Fra venstre er det Viggo Halling, Mona Fedders Prag, Karen Fedders Prag, Signe Heering, Astrid Høgsbjerg Rasmussen, Fatih Baran, Dennis Baggers Laursen, Nina Thamsen, Anne Frederiksen og Steen Andersen. Foto: Steen Andersen
BRØNDBY. På liste Ø står 10 personer på stemmesedlen til kommunalvalget i Brøndby den den 16. november i år. Seks af dem er kvinder. Dermed er Enhedslisten det eneste parti i kommunen, hvor kvinder udgør flertallet af kandidaterne

Om lidt over en måned skal Brøndby-borgerne til stemmeboksene. Derfor har de partier, der ønsker at stille op til valget afleveret deres kandidatlister hos kommunen. De blev offentliggjort mandag på Brøndby Kommunes hjemmeside.

Her fremgår det, at Enhedslisten stiller med 10 kandidater til det kommende kommunalvalg. De udgør samtidig den daglige ledelse af Enhedslisten i Brøndby.

– En stemme på en af kandidaterne vil betyde at man i praksis stemmer på et sammentømret kollektiv, som mødes ofte og tager stilling til den politiske dagsorden i Brøndby, fortæller Steen Andersen, der repræsenterer partiet i kommunalbestyrelsen frem til nytår.

Han har overladt posten som spidskandidat til Fatih Baran, der dermed er nummer ét på listen, som også tæller seks kvindelige kandidater.

Astrid Høgsbjerg Rasmussen er nummer to på listen, mens Dennis Baggers Laursen og Viggo Halling indtager de næste pladser. Herefter tæller listen fem kvinder, Nina Thamsen, Anne Frederiksen, Signe Heering, Karen Fedders Prag og Mona Fedders Prag. Steen Andersen stiller op som den 10. kandidat på listen.

Ifølge Steen Andersen arbejder Enhedslisten i Brøndby tæt sammen med partiets øvrige afdelinger på vestegnen for at styrke mulighederne for fælles løsninger på tværs af kommunegrænserne, eksempelvis når der kommer til klima eller infrastruktur.

– Brøndby er som resten af hovedstadsområdet inde i en udvikling, som kræver langt større politisk styring og koordinering, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Enhedslisten i Brøndby mener, at der er der mangel på almene boliger i kommunen, mens der sker en hastig udbygning af dyrt privat udlejningsbyggeri uden demokratisk beboerindflydelse.

– 10.000 mennesker i Brøndby er nu bosat i såkaldte forebyggelsesområder, det nye smarte ord for regeringens ”Ghettopolitik”. Det vil konkret betyde at boligsøgende vil blive opdelt i de måske egnede, de ikke egnede og de egnede, skriver partiet.

Enhedslisten mener, at alle har ret til en bolig, der kan betales med en jævn indkomst.

– Derfor er vi ikke en del af den aftale. Den sociale ulighed i Brøndby skal ikke løses gennem boligpolitiske nedrivninger, men gennem koordinerede socialpolitiske løsninger fra de kommunale institutioner, civilsamfundet, og ikke mindst gennem det boligsociale arbejde, skriver Enhedslisten i sin pressemeddelelse.

Partiet ønsker også at gøre noget ved både støj og forurening fra trafikken til og fra hovedstaden.

– Vi kan nu imødese en tredobling af vejtrafikken gennem Brøndby, en øget råstofudvinding i Køge Bugt som ødelægger havbunden, og dertil kommer dumping af forurenet slam fra hovedstadens byggeprojekter, lyder det fra Enhedslisten i Brøndby.

Partiet mener, at hvis ikke regeringen og politikerne i København besinder sig, så vil forstædernes ambitioner om løsninger på klima og biodiversitet lide en krank skæbne.

– Havmiljøet i Køge Bugt er allerede alvorligt truet og vil med de foreliggende planer bliver yderligere forværret. Det vil få alvorlige konsekvenser for strandparkens, i forvejen, trængte natur, skriver Enhedslisten, der efterlyser bæredygtige løsninger for Vestegnen.

Det kræver ifølge partiet lokalpolitikere, som går både Christiansborg og Københavns Kommune på klingen.

– Vi skal insitere på, at udviklingen af hovedstadsområdet skal ske på baggrund af demokratiske beslutninger, og hovedsagligt baseret på klima- og naturvidenskab frem for en markedsbaseret udvikling, som allerede nu er ude af kontrol, skriver Enhedslisten i Brøndby i sin pressemeddelelse.

Hvem stemmer du på til kommunalvalget i Brøndby den 16. november 2021?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top