fbpx
I spiller hasard med vores natur og havmiljø
DSC07067.jpg

Jens Ove Bay er Enhedslistens spidskandidat. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Jens Ove Bay (EL), Spidskandidat for Enhedslisten Vallensbæk
DEBAT.  

Repræsentanter for Enhedslistens afdelinger i kommunerne rundt om Køge bugt og i Faxe har været samlet for at diskutere planerne om at dumpe af 2,3 millioner kubikmeter giftigt slam i Køge bugt. Vi mener at det er at spille hasard med vores natur og havmiljø.

Slammet vil ikke blot lægge sig stille og roligt ned på havbunden, det vil blive spredt ud på strandene i den sydlige del af Øresund, som Køge Bugt benævnes i planerne

Ydermere vil miljøstyrelsen give tilladelse til fjernelse af 4,5 millioner kubikmeter rent sand, som skal flyttes netop fra Køge bugt tilbage til Lynetteholm-projektet. Allerede nu har råstofudvindingen flere steder efterladt bugten som et ørkenlandskab.

Vi ser positivt på, at fjernelse af klageadgangen over Lynetteholm-projektet nu er udsat, men det er en stakket frist, og vi protesterer mod, at Folketinget med lovændringer vil fjerne klageadgangen.

Vi opfordrer alle kommunerne langs Køge bugt og det sydlige Øresund til at protestere skarpt mod dumpningen af det giftige slam.
Der er brug for en udvidelse af fredningen, så den gælder hele Øresund, herunder Køge Bugt og stoppe både dumpning af giftigt slam og den miljøødelæggende sand- og stenudvinding fra havbunden.

Læserbrevet er også underskrevet af: Sejer Folke, Kommunalbestyrelsesmedlem i Stevns, Jan Kjærgaard, Kontaktperson Faxe, Niels Rolskov, Byrådsmedlem i Køge, Birgit Gedionsen, kontaktperson Solrød, Mehmet Zeki Dogru, Byrådsmedlem Greve, Ole Wedell-Brandt, Byrådsmedlem Ishøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top