fbpx
Elever blev klogere på politik og demokrati
Debat-010.jpg

De ældste skoleelever i Vallensbæk var til debatmøde med repræsentanter fra partiernes ungdomsorganisationer

De ældste skoleelever i Vallensbæk var til debatmøde med repræsentanter fra partiernes ungdomsorganisationer.
Vallensbæk. Vallensbæks 8. og 9. klasser har den seneste tid prøvet kræfter med politik og demokrati. Tirsdag var de til paneldebat med repræsentanter fra partiernes ungdomsorganisationer, og torsdag var der skolevalg, hvor eleverne fik lov at afgive deres stemme

Skal der være hårdere straffe for vold? Skal der indføres skattebetalt frokost i skolerne? Skal der lægges miljø-afgifter på flyrejser?

Det var nogle af de emner, som blev diskuteret livligt i Pilehaveskolens sportshal tirsdag. Her var repræsentanter fra partiernes ungdomsorganisationer inviteret til debat – og med ni ungdomspolitikere var hele det politiske spektrum dækket.

8. og 9. klasses-eleverne fra Vallensbæks tre skoler lyttede, stillede spørgsmål – og gav deres besyv med, med røde og grønne stemmesedler, man kunne række i vejret.

Og flere af eleverne tog ordet og stillede spørgsmål til paneler undervejs. Under diskussionen om frokostordninger på skolerne ville Kaja gerne vide, hvordan man kan undgå madspild i skolekantiner, og under diskussionen om flyafgifter ville Eline gerne vide, hvad man skal gøre med familier, der så måske ikke har råd til at flyve.

Torsdag blev det såkaldte skolevalg afholdt – et prøvevalg, hvor eleverne kunne stemme på det parti, det var mest enige med. Topscorerne her blev Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Konservative og Enhedslisten. De præcise resultater fra de enkelte skoler kan ses på www.skolevalg.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top