fbpx
Dødsulykke gav halvandet år bag tremmer
2020-09-08_at_16-37-32_Fujifilm_X-T3_DSCF4726x.jpg

Foto: Robert Hendel

En 20-årig mand er ved retten idømt halvandet års fængsel for uagtsomt manddrab og særligt hensynsløs kørsel. Arkivfoto: Robert Hendel
BRØNDBY. En 20-årig mand er idømt halvandet års fængsel for uagtsomt manddrab i forbindelse med en voldsom trafikulykke i Hvidovre og særligt hensynsløs kørsel i Brøndby Strand. Samtidig blev han frakendt førerretten i fem år og modtog en advarsel om udvisning af Danmark

Med mindst 147 kilometer i timen bragede en 20-årig mand den 24. juli 2020 af sted på Amagermotorvejen ved Hvidovre. Her havde han blandt andet på en særlig hensynsløs måde overhalet inden om en anden bilist med stor hastighed.

Umiddelbart efter den hasarderede overhaling mistede den 20-årige herredømmet over sin bil, som ramte autoværnet. Herefter skred bilen ud over samtlige af motorvejens tre baner, røg ud i nødsporet og ramte tre træer, inden den blev kastet tilbage på motorvejen.

Den voldsomme ulykke fik fatale konsekvenser inde i bilen, hvor den 20-årige havde fire passagerer med. En 15-årig dreng der var i bilen, blev så voldsomt kvæstet ved ulykken, at han to døgn senere afgik ved døden på hospitalet. De tre øvrige passagerer overlevede ulykken, men kom voldsomt til skade med længerevarende indlæggelse og brug af kørestol til følge. To af dem har måttet droppe ud af deres uddannelser på grund af senfølger af ulykken.

Ulykken på Amagermotorvejen var ikke det eneste, den 20-årige mand sad tiltalt for ved Retten i Glostrup. Han var også tiltalt for at have kørt særligt hensynsløst, da han i februar 2020 kørte på et fortov i Brøndby Strand og efterfølgende kørte igennem gangtunnellen ved stationen, som alene er beregnet for fodgængere.

– Konsekvenserne ved at køre så uforsvarligt og så hensynsløst har været helt tydeligt at mærke i retssalen. Jeg håber at sagen er en understregning af, hvor galt det kan gå, hvis man kører hurtigt og hensynsløst, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, der førte sagen på vegne af Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Den 20-årige, der er pakistansk statsborger, blev idømt halvandet års fængsel i sagen. Samtidig fik han frakendt førerretten i fem år, ligesom den 20-årige mand modtog en advarsel om udvisning af Danmark.

Hvordan den 20-årige stiller sig til dommen, er endnu uvist, da han forlod retten, inden dommen faldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top