fbpx
Dansk Folkeparti – Kenneth Kristensen Berth: Danskhed og borgernær velfærd i fokus
IMG_5073.jpg

Kenneth Kristensen Berth vil arbejde for bedre forhold for de ældre. Foto: privat

Kenneth Kristensen Berth vil arbejde for bedre forhold for de ældre. Foto: privat
VALLENSBÆK. For Dansk Folkeparti i Vallensbæk er kampen for at bevare danskheden og sikre den borgernære velfærd i fokus. Det har givet forslag om andelen af svinekød i daginstitutionerne og betyder en modstand mod højhuse

For Dansk Folkeparti i Vallensbæk er der to ord, der gennemsyrer den politik, de har ført i de senere år, og som vil gå igen i de kommende.

– Dansk Folkeparti sætter danskhed og borgernær velfærd i front. Det er de to opgaver, vi ser som afgørende for vores parti. Det første har trange kår i Vallensbæk, vi har jo Danmarksrekord i indvandring til kommunen. Langt over halvdelen af nyfødte børn i Vallensbæk har en mor, der er indvandrer eller efterkommer. Af dem er langt hovedparten ikke-vestlige, siger Kenneth Kristensen Berth.

Over de seneste år er han kommet med flere forslag i kommunalbestyrelsen, som ifølge ham har haft det fællestræk, at de skulle forsvare danskheden. De har for eksempel handlet om, at der skal serveres svinekød i daginstitutioner, og at der ikke skal fejres Eid. Langt de fleste af dem er enten blevet ændret så markant af flertallet, at Dansk Folkeparti ikke længere har kunnet se sig selv i det, eller de er blevet stemt helt ned.

– Dagsordenen er, at man skal inkludere indvandrere og efterkommere på deres betingelser. Der bliver ikke stille nogen krav til dem, siger Kenneth Kristensen Berth.

En af Danske Folkepartis mærkesager er at stoppe udbygningen af etageboliger i Vallensbæk.

– De boliger bliver meget hurtigt udlejningsboliger. En meget stor del af dem, der flytter ind i udlejningsboliger, er indvandrere og efterkommere, hvilket giver integrationsproblemer i daginstitutioner og skoler, fordi der ofte ikke tales dansk i hjemmet. Nogle af forældrene har ikke så meget erfaring på det danske arbejdsmarked og sætter ikke uddannelse så højt, siger spidskandidaten.

Tæt på familien

Når Vallensbæk bliver udbygget så markant, som et flertal ønsker, følger der også nogle opgaver med, mener Kenneth Kristensen Berth. Ifølge ham skal Vallensbæk kunne tilbyde plejehjempladser til plejekrævende forældrene til de nye borgere, hvis forældrene ikke har anden familie i deres nærområde.

– Ældre mennesker skal ikke sidde og vansmægte i den anden ende af landet, hvor børnene er væk. Det synes jeg ikke er værdigt. Når man vælger en stor udbygning, så må man også sørge for, at der er plads til de nye borgeres forældre, når de bliver gamle og dårlige. Der er masser af ældre mennesker, der kun har ét barn, der måske er født i Jylland men så er flyttet til Hovedstadsområdet, fordi det var der, jobbene var, og så er der en ældre borger, der måske har mistet sin ægtefælle, som så kommer til at sidde på et plejehjem alene i Jylland. De skal kunne komme herover og være. Det tager prognoserne fra Vallensbæk Kommune ikke højde for, siger Kenneth Kristensen Berth.

Han nævner også boliger på plejehjem og seniorboliger til ægtepar, som en mærkesag for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti vil som udgangspunkt pege på en konservativ borgmester i en konstituering. Men Kenneth Kristesen Berth håber, det bliver i en situation, hvor de konservative ikke længere har absolut flertal.

– Det er indlysende, at det begrænser de øvrige partiers mulighed. Konservative har egentlig være relativt lydhør overfor vores punkter på for eksempel ældreområdet. De har nok været bange for, at de ellers ville få med os at gøre. Vi får mulighed for at gøre det endnu bedre for de ældre, hvis de konservative ikke får absolut flertal, siger Kenneth Kristensen Berth.

Kenneth Kristensen Berth

Alder: 44 år

Bopæl: Vallensbæk

Beskæftigelse:

Specialkonsulent

Tre mærkesager:

  • Vallensbæk skal være Danmarks bedste kommune at blive pensionist i
  • Mere fokus på danske værdier i daginstitutionerne – ud med halalkød og ind med svinekød
  • Stop for det omsiggribende byggeri af etageboliger i kommunen

Hvem stemmer du på til kommunalvalget i Vallensbæk den 16. november 2021?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top