fbpx
Børn udfordrede betjente og brandfolk i regnen
2021-09-29_at_17-37-11_Fujifilm_X-T4_DSCF4317x.jpg

Foto: Robert Hendel

Omkring 170 børn fik en fodboldoplevelse i regnen sammen med de lokale brandfolk og politibetjente . Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Der var kamp til stregen på banerne ved Brøndby Stadion, hvor omkring 170 børn og unge fra fritids- og ungdomsklubber i Brøndby, Hvidovre og Rødovre spillede fodbold med hinanden og med de lokale brandfolk og politibetjente

Fodboldstøvlerne var snøret, da Københavns Vestegns Politi inviterede brandfolk og omkring 170 børn og unge fra Brøndby, Hvidovre og Rødovre til fodboldstævne bag Brøndby Stadion.

Dommerne talte blandt andet de forhenværende FIFA- og UEFA-dommere Kim Milton og Knud Stadsgaard. Sidstnævnte er i dag chefpolitiinspektør ved Københavns Vestegns politi.

– Vi ville gerne give de unge en oplevelse af, at politi- og brandfolk er mennesker, man også kan være sammen med på en mere hyggelig måde, end når der lige er sket noget alvorligt, siger politikommissær Anja Høpfner, der er leder af Københavns Vestegns Politis forebyggelsesafdeling, som stod bag cup-initiativet.

Holdene var opdelt i fritids- og ungdomsklubber for henholdsvis 10 til 13-årige og 14 til 17-årige drenge og piger. I silende regn spillede de fodbold med hinanden, brandfolk fra Hovedstadens Beredskab og politifolk fra Københavns Vestegns Politi. Regnen lod dog ikke til at påvirke de mange deltageres humør.

Politi og brandvæsen fik vist deres udstyr frem, og til at stille sulten og tørsten havde arrangørerne sørget for grillmad og sodavand, ligesom der var flere indendørs aktiviteter som eSport, bordfodbold og DJ.

– Jeg håber, de fik en god dag, og går hjem med en følelse af, at vi også er voksne, man kan få støtte, råd og hjælp af i hverdagen, siger politikommissær Anja Høpfner.

Deltagerne fik alle en særlig ’Vestegnens Politi-cup’-trøje med hjem, mens klubber i Brøndby Strand både tog pokalen for fritidsklubber og ungdomsklubber.

– Vi kæmpede godt for klubben og trænerne. Det var sjovt at spille mod andre klubber, fortæller Bersan Hakbilen på 14 år, som til daglig går i Brøndby Strand Skole.

Hans hold begyndte dog turneringen med et nederlag.

– Men så tog vi os sammen og vandt alle de andre kampe, bryder Enis Kazar på 14 år ind.

Han går i klasse med Bersan Hakbilen, og begge drenge havde en god oplevelse af mødet med politi- og brandfolk.

– De var søde, og vi lærte dem bedre at kende. Hvis vi møder dem på gaden igen, kommer vi helt sikkert til at hilse på dem, forklarer Bersan Hakbilen.

Selvom der var store fysiske forskelle på børnene og betjente, var det et jævnbyrdigt og fair spillet opgør, beretter de to drenge.

Med pokalerne fik vinderen en spillertrøje fra Brøndby IF, som er signeret af spillerne fra fodboldklubbens Superligahold.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er der tale om en vandrepokal, og det betyder, at der allerede er ved at blive planlagt et nyt stævne, hvor de øvrige hold kan få revanche mod klubberne fra Brøndby Strand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top