fbpx
Blev danske på næste normal vis
2021-09-22_at_17-03-03_Fujifilm_X-T4_DSCF1178x.jpg

Der var tale om en næsten normal grundlovsceremoni, da Brøndby-borgmester Kent Magelund (S) ad to omgange sagde tillykke til 20 nye danske statsborgere. Foto: Robert Hendel

Der var tale om en næsten normal grundlovsceremoni, da Brøndby-borgmester Kent Magelund (S) ad to omgange sagde tillykke til 20 nye danske statsborgere. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. 20 borgere i Brøndby fik onsdag den 22. september dansk statsborgerskab ved en Grundlovsceremoni på Brøndby Rådhus, der forløb næsten som før corona

Dannebrog var hejst, og kommunalbestyrelsessalen i Brøndby var fyldt med gæster.

Her havde Brøndby Kommune nemlig indbudt til Grundlovsceremoni, hvor det blev markeret, at 20 af Brøndbys borgere nu kan kalde sig danske statsborgere.

– I dag fejrer vi nemlig, at I ikke længere alene er Brøndby-borgere – men nu også danske statsborgere, lød det fra borgmester Kent Magelund (S).

Selvom coronarestriktionerne er væk, blev grundlovsceremonien afholdt ad to omgange for at gøre plads til pårørende. Dermed lignede grundlovsceremonien næsten sig selv fra før corona. Faktisk er det kun det lille håndtryk, der fortæller, at tiden med corona ikke er helt forbi.

Håndtrykket er normalt en central del af grundlovsceremonien, men det vendte corona op og ned på, og derfor blev det lovbestemte håndtryk sat midlertidigt på pause efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne.

– Det har man først planer om at indføre igen i slutningen af året. Og det er måske meget fornuftigt, sagde Kent Magelund til de nye danske statsborgere.

Derfor blev der hilst på adskillige andre måder, inden de nye danske statsborgere skrev under på en grundlovserklæring om, at de vil respektere de danske værdier, overholde Grundloven og leve efter de danske retsprincipper.

– Grundloven er jo på mange måder det stabile fundament under Danmark. Selv om den faktisk stammer helt tilbage fra 1849, så er det en fabelagtig god samling af overordnede spilleregler for vores samfund, sagde Kent Magelund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top