fbpx
Transportminister: Det er vigtigt med grønne kommuner
Ministerbesoeg-groenne-stroeg-01.jpg

Martin Nielsson (S) og Henrik Rasmussen (K) viste Benny Engelbrecht rundt på Det Grønne Strøg.

Martin Nielsson (S) og Henrik Rasmussen (K) viste Benny Engelbrecht rundt på Det Grønne Strøg.
Vallensbæk. Vallensbæk Kommune bliver en af de første i landet, hvor alle busser bliver CO2-neutrale. Kommunens grønne ambitioner fik ros fra transportministeren, der var på besøg i sidste uge

Fredag var transportminister Benny Engelbrecht (S) på besøg i Vallensbæk. Her kiggede han nærmere på kommunens grønne ambitioner.

– Jeg er glad for, at Vallensbæk Kommune har store ambitioner på klimaets vegne. Et bredt flertal i Folketinget har forpligtiget sig på at begrænse CO2-udslippet med 70 procent i 2030. Det kræver, at alle trækker med, og her er kommunernes tilslutning til regeringens klimasamarbejdsaftaler et vigtig skridt, siger han.

Fra december vil alle busserne i Vallensbæk Kommune være fossilfri. Et andet grønt kollektivt tiltag er etableringen af Letbanen, som er eldrevet og som står færdig i 2025. Vallensbæk Kommune har grønne ambitioner på en række områder.

– Vores plejepersonale cykler rundt på elcykler, når de skal besøge borgerne i byen, og flere af kommunens biler er blevet udskiftet til el-biler. Vi har været med i et projekt om smarte lyskryds styret af GPS-data, og resultaterne viste både besparelse på transporttid, CO2 og samfundsøkonomien, fortæller borgmester Henrik Rasmussen (K).

Benny Engelbrecht var på besøg på Det Grønne Strøg, der er lavet på et tidligere vejareal, hvor hastigheden var høj. Nu er hastigheden sænket og den overskydende plads er udnyttet til et grønt område, hvilket også har reduceret trafikmængden.

Det har både givet forbedret trafiksikkerhed og et lavere støjniveau. Langs det grønne strøg snor sig nu en sti, hvor der er mulighed for forskellige oplevelser såsom legepladser og boldbur og plads til ophold med udsigt til masser af blomster, buske, træer og byens legende børn.

– Vallensbæk Kommune er et godt eksempel på, at ønsker vi en grønnere dagsorden på transportområdet, så skal man som kommune også være klar til at gøre tingene på nye måder, siger transportminister Benny Engelbrecht, og Henrik Rasmussen slutter:

– I Vallensbæk vil vi gerne vise, at det gode byliv for borgerne kan gå hånd i hånd med de bæredygtige grønne løsninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top