fbpx
Lun Lørdag: Kunstnergruppe udstiller
M59-2.jpg
I oktober kan man se værker af kunstnergruppen M59 i Glostrup Fritidscenter.
GLOSTRUP. Flere medlemmer af Kunstnergruppen M59 har tidligere udstillet i Glostrup Fritidscenter. I Oktober leverer hele gruppen en fælles udstilling

Oktober måneds udstilling i Glostrup Fritidscenter står Kunstnersammenslutnigen M59 for. Gruppen blev dannet i 1959 (heraf navnet) på initiativ af en gruppe kunstnere som en protest mod Charlottenborgs efterårsudstilling. Første gang gruppen udstillede var på den Fries Udstillingsbygning i København 1959.

Det var en lyrisk -abstrakt gruppe, hvis formsprog især var inspireret af naturoplevelser. Som kunstanmelderen Ib Sinding Jensen skrev i tidsskriftet Hvedekorn året efter, ’var det bemærkelsesværdigt, at M59 havde en defineret kystlinje. Man møder udelukkende abstrakte udtryksformer, der i mere eller mindre grad har rod i virkeligheden’.

Fra M 59’s spæde start blev der hvert år inviteret en udenlandsk gæstekunstner, og op gennem 1960èrne udvidedes gruppen med andre kunstformer end maleriet – keramikeren Conny Walther, fotografen Viggo Rivad, emaljekunstneren Inger Hanmann, billedhuggeren Ole Find og mange flere. Gruppen udstillede hvert år indtil 2001 i november på Den Frie Udstilling.

I de 60 år M 59 har eksisteret, er der gået mange kunstnere gennem gruppen, og de har været med til at tegne dens profil. Hvis man skal beskrive den eksisterende gruppe i dag, spænder den fra det lyrisk- abstrakte og det koloristiskekspressionistiske til såvel konkret som surrealistisk kunst.

På udstillingen i Glostrup Fritidscenter vil der være værker af Margrethe Agger, Grete Balle, en mindeudstilling med Ole Bjørns værker, Lise Honoré, Annette Jersild, Hans Helge Nielsen, Håkan Nyström og Mogens Pøhlsgaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top