fbpx
Hygge i mosen
DSC06003.jpg

Dyrelivet i mosen blev nærstuderet. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Dyrelivet i mosen blev nærstuderet. Foto: Jesper Ernst Henriksen
Vallensbæk. Der var masser af aktiviteter og hygge for folk i alle aldre, da der i søndags var Mosens Dag i Vallensbæk

Søndag var der Mosens Dag i Vallensbæk med en masse aktiviteter i området omkring Spisestedet Mosen.

Mosens Dag ligger sammen med naturens dag, og mange af aktiviteterne var derfor natur-relaterede. I et lille værksted samarbejdede børn og voksne om at bygge fuglehuse, og lærte om, hvordan størrelsen på hullet i huset afgør, hvilken fugleart, der flytter ind.

Der var kanoer, så familier kunne tage en tur ud på mosen, mens et par omgange på hestene fra Vallensbæk Rideakademi mest var for børnene.

Det var også muligt at kigge nærmere på livet i mosen sammen med Danmarks Naturfredningsforening, der med bøger viste, hvordan små planter og dyr vil udvikle sig.

Med formanden for Teknik og Miljøudvalget Jan Høgskilde i spidsen blev der plantet nogle nye træer i mosen.

Der var også aktiviteter, som viste det brede udvalg af foreninger i Vallensbæk, for eksempel udstillede Vallensbæk Modelskibsklub og der var et lille kreativt værksted fra Seniorhuset Korsagergaard.

Vallensbæk Kommunes Madborgerskab havde en lille quiz, hvor deltagerne skulle gætte forskellige madvarer ved enten at røre, smage eller lytte.

Blandt de besøgende på dagen var Sandra Howells, der blandt andet byggede fuglehus med sine døtre, der også var en tur på hestene.

– Det er dejligt, at der noget lokalt udendørs, som vi kan komme til med børnene. Vi har ikke været her i mosen så meget i år, men ellers bruger vi mosen ret meget, så det var godt lige at blive mindet om, hvor hyggeligt, her er, siger hun.

Hun er glad for, at Vallensbæk Kommune laver den slags arrangementer.

– Det tiltrækker mange forskellige, både børnefamilier og seniorer er hernede. Det er dejligt, man kan være sammen på tværs af aldersgrupper, det giver rigtig meget til kommunen, synes jeg, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top