fbpx
Hvad med velfærden?
Debat_web.png
Debat.  

Vores velfærd har taget nogle tæsk i Danmark og her i Glostrup, Brøndby og Vallensbæk Kommune – godt hjulpet på vej af tidligere regeringer. Men vi har faktisk ved det kommende kommunal- og regionrådsvalg mulighed for at styrke velfærden med vores stemme til valget.

Nye tal fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) viser, at der er kommet 13.631 færre kroner pr. barn og ældre de sidste 11 år i Brøndby Kommune, der er kommet 19.905 færre kroner pr. barn og ældre de sidste 11 år i Glostrup Kommune og at der er kommet 33.233 færre kroner pr. barn og ældre de sidste 11 år i Vallensbæk Kommune.

Desværre har vi ikke lagt udfordringerne bag os – tværtimod. For tallene fra FH viser også, at vi de næste ni år kan regne med, at der kommer 128 flere småbørn og 691 flere ældre over 67 år i Brøndby, 274 flere småbørn og 442 flere ældre over 67 år i Glostrup og 254 flere småbørn og 184 flere ældre over 67 år i Vallensbæk.

Vi har brug for lokale politikere, som vil styrke vores fællesskab, ansætte flere og sikre vores velfærd. Vi har derimod ikke brug for politikere, som vil skære i velfærden for at sænke skatten.

Jeg vil ikke finde mig i, at mine børnebørn udelukkende undervises af studenter uden en læreruddannelse. Og jeg vil sørme ikke ønske for mine forældre, at de skal ligge på et plejehjem og få en uværdig alderdom efter et langt arbejdsliv, fordi politikerne ikke prioriterede at sætte penge af til ordentlig ældrepleje.

Heldigvis skal vi om tre måneder stemme på, hvem der skal lede vores kommuner og region.

Og jeg synes, at vi vælgere op til valget har krav på klart svar fra vores politikere: Hvem vil prioritere de flere børn og ældre? Og hvordan vil de gøre det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top