fbpx
Glostrup Radikale Venstre glæder sig til at samarbejde om budgettet i 2022
Emilie-Sloth-Mille-RGB-original-extended.jpg

Mille Borch Sloth er spidskandidat for Radikale Venstre til kommunalvalget i Glostrup. Foto: Flemming Leitorp

Mille Borch Sloth er spidskandidat for Radikale Venstre til kommunalvalget i Glostrup. Foto: Flemming Leitorp
DEBAT.  

Radikale Venstre er ikke i kommunalbestyrelsen i Glostrup og har derfor ikke deltaget i budgetprocessen i år. Vi har dog haft mulighed for at snakke budget og gennemgå budgetaftalen med både Kasper Damsgaard og Piet Papageorge.

Vi er meget taknemlige for, at de to travle borgmesterkandidater har prioriteret at tale med os om budgettet og givet os mulighed for at komme med input til, hvad vi finder godt i budgetaftalen, og hvad vi er bekymrede for. Vi håber jo i Radikale Venstre på, at det er et budget, som vi efter kommunalvalget får muligheden for at skulle samarbejde om – og det kan vi godt se os selv i. Derfor har vi selvfølgelig stor interesse i budgetaftalens indhold.

Budgetaftalen indeholder mange positive forslag. Her vil jeg nævne de forslag, der er vigtigst for os i Radikale Venstre. Det drejer sig om investeringer, der skal gøre byen grønnere, mere sikker og mere klimavenlig. Og det drejer sig om investeringer, der forbedrer forholdene og mulighederne for de mest udsatte og sårbare borgere i byen, for vores ældre medborgere og for de arbejdsløse.

På børne- og skoleområdet er det afgørende for os, at der nu sættes flere penge af til at hæve lærerlønningerne og til efteruddannelse af lærere og pædagoger og til øgede normeringer i dagtilbuddene. Det har været længe ventet. Vi sætter også stor pris på, at der afsættes penge til læringsmiljøer og til, at introture og lejrskoler atter kan gennemføres. Skolen og fællesskabet i skolen er vigtigt for os at støtte.

Men der er også forslag i budgetaftalen, som vi gerne vil have justeret eller fjernet. På børne- og skoleområdet gælder det særligt forslaget om at omlægge den understøttende undervisning, som har fuldstændig uholdbare konsekvenser for skolens undervisning. Og øremærkning af penge til at danne profilskoler ser vi gerne justeret, så der gives lokalrådene flere valgmuligheder for at anvende pengene end til profilskoler. Det kunne f.eks. være endnu flere penge til læringsmiljøer eller muligheden for at profilere klubberne mere for at tiltrække og fastholde de unge i disse tilbud. Det samme gælder for Ungdomsskolen, Musikskolen og Billedskolen, som ikke er nævnt i budgetaftalen, men som vi gerne vil prioritere for at tiltrække mange flere børn og unge.

For os er det essentielt, at kommunens økonomi er bæredygtig, og at kommunen er økonomisk forudseende. Vi ser gode muligheder i at gøre brug af statslige puljer og privat medfinansiering, hvor det giver mening, for at forbedre borgenes oplevelser – uden at sprænge servicerammen.

Vi håber meget, at vi får tilstrækkeligt mange stemmer til november til at blive repræsenteret i kommunalbestyrelsen, så vi kan være med til at sikre bl.a., at børne- og skoleområdet bliver prioriteret, at klimaet bliver vægtet højt, at hånden bliver holdt over vores udsatte borgere, og at vi har en sund økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top