fbpx
Det grønne strøg er blevet længere
DSC_1344.jpg

Henrik Rasmusen fik hjælp til at klippe den røde snor. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Henrik Rasmusen fik hjælp til at klippe den røde snor. Foto: Jesper Ernst Henriksen
VALLENSBÆK. Søndag i forrige uge blev forlængelsen af Det grønne strøg indviet på festilig vis. Her er der grund til at gå en omvej, når man skal fra stationen mod stranden. Og så er der gjort plads til alt det vand, der helst ikke skal ende i folks kældre

Det grønne strøg, der starter ved Vallensbæk Stadion, er nu blevet forlænget på den anden side af Vallensbæk Strandvej, så det går helt ned til parkeringspladsen ved havnen. Den langsigtede plan er, at det skal fortsætte rund om parkeringspladsen og møde den nye bro på molen, der fører ud til den kommende badeanstalt.

Den nye del ligger på det område, der bliver kaldt Strandengen. Indretningen af denne del af Det grønne strøg er sket med udgangspunkt i, at man her er på vej ud i naturen. Man kan derfor tage en lille omvej ad nogle naturstier, hvor sten og gamle træstammer fungerer som en lille forhindringsbane.

Midt på strøget er der en lille, lavbundet sø, der bliver kaldt et paddeskrab. Her er det forventningen, at der vil flytte padder ind, som det vil være nemt at komme tæt på og studere nærmere.

En lille omvej

Selvom Det grønne strøg snor sig en del og dermed ikke er den direkte vej til stranden, er borgmester Henrik Rasmussen sikker på, at de fleste vil vælge den rute.

– Det der med at gå den lange vej, det vil mange gerne, hvis bare vejen er spændende, smuk og inviterer til fællesskaber. Jeg kan se, hvordan nogle børn begynder at udfordre deres bedsteforældre til en tur på opdagelse ind på nogle af de små stier. Det kan man ikke blive andet end glad for. Den eneste kritik af Det grønne strøg jeg har fået, er en mor, der kom med et smil og sagde ’nu tager det fem minutter længere at gå til stationen, fordi vi skal lege’. Og så er det faktisk lykkedes, siger han.

Små naturstier inviterer til en lille omvej.
Foto: Jesper Ernst Henriksen

Lige nu ser den nye del af strøget lidt bart ud efter anlægget. Planter og græs er ikke kommet op endnu. Ifølge borgmesteren kunne det godt have været færdigt tidligere på sommeren, men det sagde han nej til.

– Jeg blev spurgt, om vi skulle forcere det og bruge noget andet granit end på resten af Det grønne strøg. Det kunne jo være rart, hvis det var blevet færdig til sommer. Det sagde jeg nej til. Kvaliteten skal være i orden. Det håber jeg også I oplever. Det her er noget, der skal holde, noget, der skal værnes om, siger han.

Vandbassin

Helt op mod Vallensbæk Strandvej er der gravet ud til en kæmpe sø. Den skal fungere som et regnvandsbassin, der skal sikre, at vandet ender der og ikke i folks kældre. Den er blevet etableret i samarbejde med Hofor.

– I Hofor er vi glade for, at vi sammen med Vallensbæk Kommune kan kombinere et grønt naturprojekt med løsningen af klimaudfordringer, og projektet passer perfekt i Hofors arbejde med at bygge bæredygtige byer, siger Ole Adeler, forsyningsdirektør for Vand og Spildevand, Hofor.

Gennem den nye sø løber en mur, der skal holde på vandet, hvis det skulle ske, at noget spildevand kommer ud, så det bliver i søen og ikke kommer videre ud i havnen.

– Det er jo ikke så kønt med sådan en mur, men når den nu er nødvendig, så har vi gjort den spændende ved at lave en gangbro ovenpå den, siger Henrik Rasmussen.

Børnene fra Zebragruppen var klædt ud som padder, som der skal være plads til i det grønne område. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top