fbpx
120 kilometer på tre timer: Det var mega hårdt
DSC05567.jpg

Selvom Simon Rath øverst på skamlen kørte fra Jens Dich på 2. pladsen, var der stadig plads til smil. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Selvom Simon Rath øverst på skamlen kørte fra Jens Dich på 2. pladsen, var der stadig plads til smil. Foto: Jesper Ernst Henriksen
SPORT. Tour de Vest blev afviklet i høj solskin og med en lille smule vind. Det gav en sluttid for feltets hurtigste rytter på de 120 kilometer på lige over tre timer

Søndag var der masser af mænd og kvinder med hurtige racercykler og tætsiddende lycra i området omkring Glostrup Hallen. Her var der nemlig start og mål for årets Tour de Vest.

Cykelløbet bød i år på tre distancer på 28, 70 og 120 kilometer med i alt 500 deltagere. Hurtigste mand på de 120 kilometer var Simon Rath, der kom i mål på tre timer og et minut. Den tid var han glad for.

– Det svarer til lige omkring 40 i snit. Specielt med den vind, der var, var det godt. Der var godt vejr hele vejen rundt. Vi startede med medvind ud, der fløj vi afsted med næsten 50 i snit. Da vi vendte, var der modvind hjem, så der startede det hårde, siger han.

I modvinden måtte han arbejde sammen med en lille udbrydergruppe.

– Vi var tre mand, der kom afsted og måtte arbejde lidt sammen, så det ikke var den samme mand, der skulle tage vinden hele tiden. 12-13 kilometer før mål får jeg et hul til de andre og prøver at træde igennem op ad en bakke. Så får jeg et større og større hul, som de ikke kan lukke, og så kører jeg hjem derfra, siger han.

Han var rigtig godt tilfreds med cykelløbet.

– Det var en super fed oplevelse. Det er en mega fed rute. Det var godt organiseret med race marshalls, der fulgte løbet hele vejen rundt, hvilket gjorde, at det var sikkert og trygt, men mega hårdt, siger han.

Det var også den tilbagemelding løbsdirektør Christian Ebbe fik fra de andre deltagere.

– Når vi får besked fra rytterne om, at det er en fed rute, så er det det hele værd, siger han.

De 500 deltagere er lidt færre, end der plejer at cykle Tour de Vest. Christian Ebbe forklarer det med, at der om lørdagen havde været Aarhus-København løbet, hvor deltagerne havde fået overført deres billetter fra sidste år.

– Jeg er meget tilfreds med deltagerantallet, det fantastiske vejr og rammerne her ved Glostrup Hallen, siger Christian Ebbe.

Se også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top