fbpx
Politiet: God første uge efter skolestart
2020-09-05_at_16-59-06_Fujifilm_X-T4_DSCF6726x.jpg
Politiet har været tilstede ved skoler i hele området i sidste uge og er det igen i denne uge. Arkivfoto: Robert Hendel
HELE OMRÅDET. Københavns Vestegns Politi oplevede mest gode takter i trafikken ved skolerne i den første uge efter sommerferien, hvor mange små trafikanter skulle ud på skolevejene. Politiets skolestart-indsats fortsætter i den kommende uge

I starten af den forgangne uge blev skoleåret skudt i gang, og mange små trafikanter skulle for første gang ud på skolevejene.

Københavns Vestegns Politi var med ude for at holde et ekstra øje på trafikken ved skolerne i alle de 11 kommuner, som politikredsen dækker.

– Vores betjente har været ude på skolerne for at tale sikkerhed og adfærd i trafikken med børn, unge og voksne. Jeg har hovedsagligt fået positive tilbagemeldinger fra betjentene, og deres ros vil jeg meget gerne viderebringe til de store og små trafikanter på skolevejene, siger leder i lokalpolitiet, vicepolitiinspektør Søren Uhre, Københavns Vestegns Politi.

Enkelte steder blev der dog givet påtaler, advarsler eller bøder – for eksempel på skole i Brøndby, hvor en bilist fik bøde og klip i kørekortet, fordi et barn ikke var spændt fast under kørslen. Ved en anden skole i kommunen slap en dreng med en advarsel for at cykle over for rødt lys i et vejkryds.

Ved en skole i Glostrup blev to cyklister taget i at cykle mod færdselsretningen. Ved de skoler, hvor fotovogne var ude, kørte bilisterne pænt uden nogen blev blitzet.

I den kommende uge kigger politiet også med, og vicepolitiinspektør Søren Uhre opfordrer alle i trafikken til at gå forrest som godt eksempel og vise særlig hensyn over for de nye og mere usikre små trafikanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top