fbpx
Otte danmarksmestre på vandski
DM-vandski-forside.jpg
Slalom-konkurrencen på Vandski giver nogle store sprøjt. Arkivfoto: Jesper Ernst Henriksen
Sport. Vallensbæk Vandski Klub kom hjem fra Danmarksmesterskaberne i vandski i Rødekro med i alt 21 medaljer, hvoraf otte var af guld

Det gik rigtig godt for Vallensbæk Vandskiklub, da de forrige uge var til DM i Rødekro.

– Det var ikke så godt et DM rent vejrmæssigt, de første to dage blæste det og de sidste to dage regnede det, men der var god opbakning fra Vallensbæk, siger Stina Klingenberg-Petersen, formand for Vallensbæk Vandskiklub.

I vandski konkurrerer man i tre forskellige discipliner. Slalom, hvor det gælder om at komme rundt om nogle bøjer. Bådens hastighed og linens længde er afgørende for antallet af
point. Trick, hvor vandskiløberen på en tur frem og tilbage på søen skal lave så mange forskellige tricks som muligt. Hvert korrekt udført trick giver et forudbestemt antal point. Hop, hvor hver hopper har tre forsøg og det længste hop vinder.

De første to dage blev der konkurreret i aldersgrupper. Her hentede Vallensbæk Vandskiklub i alt 16 medaljer heraf syv af guld.

De sidste dage var den åbne kategori, der kan betegnes som et DM for voksne, men hvor de både unge og lidt ældre også kan kæmpe med om medaljer. Her stod Vallensbæk Vandskiklub stærkt i konkurrencen for kvinder. Her tog klubben nemlig både guld, sølv og bronze, mens der også var en medalje i slalom for mænd og en i trick for kvinder.

I klubben er formanden meget godt tilfreds med at komme hjem fra DM med i alt 21 medaljer.

– Det var da meget godt gået, det er vi meget tilfredse med. Det var dejligt, at så mange medlemmer tog turen til Rødekro. Det er jo altid nemmere at stille op, når vi holder DM på hjemmebane, siger Stina Klingenberg-Petersen.

På hjemmebane i Vallensbæk findes nogle af Danmarks bedste forhold for vandskiløbere, og der er ledig kapacitet på søen.

– Det er ikke en helt vidt kendt sport i Danmark, men vi har en god klub med nogle gode ungdomshold og nogle gode træningsforhold. Så vi håber, at nogle vil komme ned til en prøvetur, siger Stina Klingenberg-Petersen.

De vandt

U12 Slalom drenge – bronze til Julius van Overeem
U17 Slalom drenge – guld til Oskar Vesterbæk
U21 Slalom piger – guld til Astrid Høgh Sørensen
+35 Slalom Kvinder – sølv til Stina Klingenberg-Petersen
+45 Slalom mænd- bronze til Niels Willumsen og sølv til Esben Jørgensen
+55 Slalom Mænd – guld til Dean Walker
U17 Trick Piger – sølv til Chanel Scheel
U21 Trick piger – guld til Astrid Høgh Sørensen
+ 45 Trick Kvinder – sølv til Charlotte Scheel
+45 Trick mænd – bronze til Niels Willumsen
+55 Trick mænd – guld til John Høj Pedersen
+70 Trick mænd – guld til Lars Arp Hansen
U12 hop drenge – guld til Julius van Overeem
U17 hop drenge – bronze til Oskar Vesterbæk
U17 drenge kombineret – bronze til Oskar Vesterbæk
Åben slalom for kvinder – guld til Astrid Høgh Sørensen, sølv til Katrine Katrine Anders og bronze til Julia Klingenberg-Petersen
Åben slalom for mænd – bronze til Dean Walker
Åben trick for kvinder – sølv til Chanel Scheel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top