fbpx
Her er smitten tårnhøj: Kommunen risikerer at lukke ned
2021-01-03_at_17-08-37_Nikon_NIKON-D850_DSC_4664x.jpg

Foto: Robert Hendel

Vaccinationstilslutningen i Brøndby er lavere end på landsplan, og det kan meget vel være forklaringen på den øgede smitte i kommunen, mener borgmester Kent Magelund (S). Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Smitten er høj i Brøndby. Faktisk er den så høj, at kommunen er i fare for at skulle lukke ned. Det høje smittetryk kan blandt andet skyldes den manglende vaccinetilslutning, mener borgmesteren, der håber, at flere vil lade sig vaccinere. Det får de mulighed for lokalt i kommunen i de kommende to uger

I de seneste par uger er smittetrykket i Brøndby buldret i vejret. På blot en uge er antallet af nye smittede kommunen steget med 51 procent.

– Vi har set en bekymrende stigning i antal smittede den sidste uge. Det er jeg rigtig ked af og det hænger jo desværre sammen med en relativ lav vaccinetilslutning, siger Kent Magelund (S), der er borgmester i Brøndby.

Fortsætter udviklingen kan en ny nedlukning med blandt andet hjemsendelse af kommunens skolebørn komme på tale. Det sker, hvis kommunen når op på 500 smittede ud af 100.000 borgere på en uge, når der tages højde for testaktiviteten i kommunen.

Så langt er Brøndby ikke endnu. Lørdag blev der registreret 399 smittede per 100.000 indbyggere, men det er i løbet af mandagen faldet til 363 smittede ud af 100.000 borgere.

Folkebladet har tidligere beskrevet, hvordan Brøndby skraber bunden, når det kommer til at reagere på invitationen til vaccinen. Mandag havde knap 25 procent af de inviterede endnu ikke givet lyd fra sig.

– Vi skal have flere vaccineret inden efteråret kommer, hvor vi kan forvente en yderligere opblusning af smitten, siger Per Jensen (S), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune.

Derfor foretager Region Hovedstaden igen en særlig, målrettet vaccinationsindsats lokalt, blandt andet i Brøndby, hvor vaccinetilslutningen er markant lavere end på landsplan.

I uge 34 og uge 35 etablerer regionen to mobile vaccinecentre i Kulturhuset Kilden og Kulturhuset Brønden, hvor borgere i Brøndby vil kunne komme ind fra gaden og blive stukket. Det tilbud fra Region Hovedstaden håber de på rådhuset i Brøndby, at at mange borgere vil tage imod.

– Vi skal gøre alt for, at vi beholder vores hverdag og at vi sikrer, at vi kan holde vores institutioner, skoler og tilbud åbne, siger Per Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top