fbpx
31-årig på fantasy og amfetamin kørte 50 km/t på cykelsti
Retten-i-Glostrup.jpg

Foto: Robert Hendel

Retten i Glostrup idømte kvinden fem måneders fængsel og beslaglagde bilen. Arkivfoto: Robert Hendel
Vallensbæk. En 31-årig kvinde fra Midtsjælland havde både GHB, der også bliver kaldt fantasy, og amfetamin i blodet, da hun var ved at køre en mand ned med 50 kilometer i timen på et stisystem i Vallensbæk. Det giver en tur i fængsel og en konfiskation af bilen

Mandag den 12. juli klokken 20.25 var en mandlig cyklist tæt på at blive påkørt af en modkørende bilist på et stisystem mellem Horsbred og Nørrebred i Vallensbæk. Bilisten kom drønende direkte mod ham med omkring 50 kilometer i timen, og cyklisten undgik med nød og næppe en påkørsel ved at undvige.

Bilisten, en 31-årig kvinde fra Midtsjælland, fortsatte uanfægtet videre ad stier for bløde trafikanter, mens flere borgere alarmerede politiet om den farlige kørsel.

Hun blev pågrebet nær Vallensbæk Sø, og efterfølgende narkotests afslørede store mængder GHB (der også bliver kaldt fantasy) og amfetamin i hendes blod.

Onsdag eftermiddag kendte Retten i Glostrup kvinden skyldig efter straffelovens bestemmelser om at forvolde fare for andre og for særlig hensynsløs kørsel under massiv påvirkning af narkotiske stoffer.

Retten idømte kvinden en frihedsstraf på fem måneders fængsel, hvoraf tre måneder blev gjort betinget på vilkår om misbrugsbehandling, og frakendte hende førerretten i seks år. I medfør af de nye skærpelser om vanvidskørsel konfiskerede retten desuden bilen, en Kia Rio 1,2 personbil fra 2015, som tilhørte et familiemedlem.

– Det straffes hårdt at køre rundt så svært påvirket, så andre må springe for livet, og konsekvensen for en før ustraffet person er nu fængsel og mistet kørekort plus et familiemedlems bil, siger anklager Robert Rafn, Københavns Vestegns Politi.

Kvinden, som har været varetægtsfængslet under sagen, modtog dommen. Ejeren af bilen har taget betænkningstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top