fbpx
Virksomheder i Brøndby betaler 47 millioner kroner i ekstra skat
Debat_web.png
DEBAT.  

26 ud af 28 kommuner i hovedstadsområdet opkræver dækningsafgift. I Brøndby får virksomhederne samlet en ekstra regning på 47 millioner kroner. En regning som virksomhederne i resten af Danmark slipper for.

Det koster på bundlinjen at drive virksomhed i Brøndby. Hvert år betaler virksomhederne knap 47 millioner kroner i dækningsafgift for at have adresse i Brøndby. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri.

Dækningsafgiften er en skat på erhvervsejendomme, som kommunerne selv vælger, om de vil opkræve. Desværre kan vi se, at de kommuner, som opkræver dækningsafgift, er kommuner, som i forvejen er begunstiget af god infrastruktur som f.eks. motorveje eller velfungerende offentlig trafik. Det betyder, at virksomheder gerne vil placere sig her, og den fordel tager kommunerne sig godt betalt for. Man kan spørge sig selv, om det er rimeligt?

Jeg har dog stor forståelse for, at det for kommuner som Brøndby er svært at fjerne dækningsafgiften. Det vil give et stort hul i kommunekassen. Derfor skal dækningsafgiften afskaffes helt som led i en reform af kommunernes finansiering. I stedet for at måtte opkræve dækningsafgift og få en del i selskabsskatten, så foreslår vi, at kommunerne modtager et beløb per privat arbejdsplads.

Når virksomhederne ikke skal betale en unødvendig afgift, kan de bruge pengene på at skabe flere arbejdspladser og udvikle virksomhederne. Med sådan et system bliver kommunerne ikke blot belønnet for tilfældigvis at have en attraktiv infrastruktur og beliggenhed, men for deres evne til at tiltrække og fastholde arbejdspladser.

DIs seneste modelberegninger viser, at Brøndby vil vinde på en sådan omlægning, fordi kommunen er god til at tiltrække og fastholde arbejdspladser. Så selvom Brøndby vil miste indtægten fra dækningsafgiften og fra selskabsskatten, så har byen så mange private arbejdspladser, at det mere end opvejer dette umiddelbare tab.

Lad os sammen arbejde for en sådan reform – det er sund fornuft.

2 kommentarer om “Virksomheder i Brøndby betaler 47 millioner kroner i ekstra skat”

  1. Kurt Damsted siger:

    Det er en konstruktiv og god løsning til gavn for både øget mængde arbejdspladser og kommunens indtægter.

  2. Benny Knudsen siger:

    Det er jo ikke gratis at vedligeholde industrikvarteret.
    Så hvis ikke vi får dækket omkostningerne med et dækningsbidrag, vil det være bedre at flytte industrien til andre kommuner evt. nordpå hvor de ikke har for meget industri i forvejen og bygge villaer i stedet for.
    Så får vii flere skatteindtægter og slipper for de ulemper, der trods alt er ved den nuværende løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top