fbpx
S og K vil ikke kende udgifter til udlændinge
Debat_web.png
DEBAT.  

Konservative og Socialdemokratiet er optaget af at bygge flere boliger i Vallensbæk, mens tallene entydigt viser, at næsten hele den befolkningsvækst, som Vallensbæk har haft de sidste tyve år udgøres af indvandrere og efterkommere. Det hævder begge partier samstemmende er en god forretning for kommunen.

Det virker alt andet lige besynderligt, at Vallensbæk Kommune skulle adskille sig fra alle andre kommuner i landet og dermed have en nettoindtægt på indvandrere og efterkommere. Beregninger fra Finansministeriet viser, at indvandrere og efterkommere i Vallensbæk har et nettobidrag på minus 199 millioner kroner om året. De koster altså 200 millioner kroner om året som gruppe betragtet.

Dansk Folkeparti ville imidlertid gerne give Konservative og Socialdemokratiet mulighed for at bevise, at det forhold, at andelen af indvandrere og efterkommere i kommunen er steget fra 8 til 29 pct. på 20 år er en god forretning for Vallensbæk, så vi foreslog på det sidste kommunalbestyrelsesmøde, at der blev foretaget en beregning af udgifterne til disse grupper.

Konservative og Socialdemokratiet stemte imidlertid begge imod. Årsagen er enkel. De to partiers regnestykke passer ganske enkelt ikke. Indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande er en økonomisk og kulturel belastning i Vallensbæk som i alle andre kommuner. Men det må borgerne ikke få at vide.

Svar: DF og Kenneth dyrker splittelse

Af Søren Wiborg (S), Kommunalbestyrelsesmedlem i Vallensbæk Kommune

Som repræsentant for de lokale socialdemokrater er jeg mere optaget af integration og velfærd end den konstante dyrkelse af splittelse, som særligt Kenneth Kristensen Berth er fortaler for. Det er ligegyldigt, hvad danskere, skolebørn, ældre, unge, handicappede, 1., 2. eller 3. generations indvandrere specifikt koster. Det er alle borgere, som er her i landet, og som vi som samfund er forpligtet til at give en lige og værdig behandling.

DF har som sædvanligt ingen forslag til løsninger, og efterlader også spørgsmålet: ”I hvor mange generationer, kan man defineres som efterkommer?” Langt hovedparten af efterkommerne i Vallensbæk er født og opvokset her i landet og har dansk statsborgerskab. De har uddannelse og arbejde og taler flydende dansk. Kenneth Kristensen Berth – stop nu jagten på disse danske statsborgere. Din retorik bidrager ikke til løsninger, men kun til at skabe splittelse.

Jeg håber sommeren vil smile til dig, så du ser alle borgere i Vallensbæk, som en gevinst for dig og dine. Det skulle være underligt, om der ikke er en eller to såkaldte ”efterkommere”, som underviser dine børn, har passet dem i daginstitutionen eller har ekspederet dig i en af de lokale forretninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top