fbpx
Penge til flere uddannede lærere
Billede-Ina-Stroejer-Schmidt-SF-1.jpg

Ina Strøjer-Schmidt (SF), Folketingsmedlem valgt i Københavns omegnskommuner

Ina Strøjer-Schmidt (SF) er folketingsmedlem valgt i Københavns omegnskommuner
DEBAT.  

Andelen af lærere uden læreruddannelse i folkeskolen og i specialskoler er på landsplan steget fra 10,3 pct. i 2012 til 18,1 pct. i 2019 i gennemsnit.

I kommunerne varierer andelen af ikke-læreruddannede undervisere fra 5,5 pct. i den kommune med færrest ikke-læreruddannede undervisere til 34 pct. i den kommune med flest ikke-læreruddannede undervisere.

I Brøndby Kommune ligger andelen på 20,3 pct. og i Glostrup er den på 24 pct. For at styrke fagligheden i folkeskolen har vi afsat 400 mio. kr. i 2021, 550 mio. kr. i 2022 og 807 mio. kr. i 2023 til ansættelse af flere lærere i kommunerne. Derudover bliver der afsat 193,2 millioner årligt til at styrke den understøttende undervisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top