fbpx
Kørte gaderæs: Nu er bilen beslaglagt
2020-10-08_at_12-52-50_Fujifilm_X-T4_DSCF6237x.jpg

Retten i Glostrup. Foto: Robert Hendel

Københavns Vestegns Politi har beslaglagt en Ford Mustang GT efter kapkørsel med en hastighed over 100 procent det tilladte under et ulovligt gaderæs i Glostrup fredag aften. Arkivfoto: Robert Hendel
GLOSTRUP. Fredag aften blev en Ford Mustang GT beslaglagt af Københavns Vestegns Politi, efter at den kørte med en hastighed over 100 procent det tilladte under et ulovligt gaderæs i Glostrup

En Ford Mustang GT fra 2006 er nu i Københavns Vestegns Politis varetægt, efter at føreren fredag aften deltog i et ulovligt gaderæs.

Bilen blev målt til at køre med mindst 123 kilometer i timen i et ræs mod en anden bil på Ejby Industrivej, hvor den tilladte hastighed er 60 kilometer i timen.

Den 24-årig mand, som kørte bilen, blev efterfølgende standset af politiet og sigtet for at have kørt om kap i bilen, der har en ottecylindret 4,6 liters motor med 300 hestekræfter.

Samtidig blev bilen – efter de nye skærpelser for vanvidskørsel – beslaglagt på stedet, fordi hastigheden var mere end 100 procent højere end tilladt. Føreren måtte der se sin bil kørt væk på en autotransport.

– Bilens ejer, som er en anden end føreren, har protesteret over politiets beslaglæggelse, og derfor har anklagemyndigheden nu anmodet om rettens tilladelse til at opretholde beslaglæggelsen, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, Københavns Vestegns Politi.

Når politiets sagsbehandling af sagen er færdig, skal anklagemyndigheden, om der er grundlag for at rejse tiltale for en domstol. Hvis det ender med en dom for kap- og væddeløbskørsel med en 100 procents hastighedsoverskridelse, kan det ende med fængsel og mistet førerret til føreren, ligesom bilen kan blive konfiskeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top