fbpx
Hvorfor er der sommerlukket?
Debat_web.png
DEBAT.  

Min læge holder til i et stort fint nyt lægehus i Glostrup (Stationslægerne, red.). Der er fire faste læger, to sygeplejerske og to sekretærer.

Jeg troede, at en af fordelene ved at have store lægehuse var, at lægerne kunne afløse hinanden under ferie og sygdomme, men lægehuset holder helt lukket i tre uger – uge 29, 30 og 31.

Jeg kan forstå, at der indimellem kan være behov for at lukke helt en uge ved evt. istandsættelse af lokaler, men tre uger i højsommeren synes jeg er uforståelig og upraktisk, selv om der naturligvis er henvisning til andre læger. Hvorfor?

Svar: Det er den bedste løsning

Af Jørgen Alf Nielsen, Læge ved Stationslægerne

Vi mente også, at det var en god idé at have åben klinik hele sommeren, nu vi var 4 faste læger. Så det prøvede vi sommeren 2018.

Det blev for os læger, øvrige personale og ikke mindst vores patienter en dårlig oplevelse, og det skyldtes kombinationen af de 6 uger med nedsat bemanding, og det at antallet af kontakter til klinikken ikke blev reduceret svarende til den nedsatte bemanding.

Klinikken var kun bemandet med to faste læger i sammenlagt seks uger – det vil sige, at vi op mod sommeren pludselig havde seks til otte ugers ventetid på store attester og ikke-akutte kontakter. Det var mange uforståelige over for og meget vrede.

Den lange ventetid taget i betragtning var det svært at få folk til at acceptere, at de ikke kunne komme med ikke-alvorlige problemer, når vi nu havde åbent. Og vi kunne ikke henvise til andre læger, fordi vi jo med denne model havde valgt at melde os ud af det lokale fællesskab.

Og hvad angår patienter med “egen læge”: Eftersom vi er et kompagniskab og ikke en samarbejdspraksis med fire adskilte læger med faste patienter, som bare har fælles lokaler, så forventer også patienter med “egen læge” at kunne kontakte en af os andre frit i hele perioden.

Vores evaluering blev, at det var en dårlig løsning – for mit eget vedkommende måtte jeg sande, at den udhvilethed jeg mødte op med til 2. halvdel af vores sommerferie, den var forvandlet til stress og frustration i løbet af den første uge i kaos.

Derfor har vi valgt at genoptage det gode og solide samarbejde med de øvrige Glostruplæger, så vi kan holde lukket i tre uger og henvise til to specifikke klinikker i vores ferie. Ligesom vi bakker dem op i deres ferie.

Samtidig er vi fælles om belastningen op mod ferien, og vi er fælles om at rydde op når vi kommer tilbage. Og det er kun tre uger, hvor vi er helt væk, men patienterne har stadig adgang til akut lægehjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top