fbpx
Gør klar til letbanen: Spærrer Ringvejskrydset i tre måneder
3cdcd49a728c2d455653f4657d8e60afa8e5f696.jpg
Trafikken bliver delvist omlagt i Ringvejskrydset fra 9. august, når arbejdet med at anlægge letbanen går ind i næste fase. Illustration: Hovedstadens Letbane
Nu skal der lægges elementer til letbanens spor inde midt i selve Ringvejskrydset. Der bliver derfor spærret for gennemkørsel i øst- og vestlig retning i tre måneder

Arbejdet med anlæggelsen af letbanen skrider fremad, og det får betydning for trafikken i Ringvejskrydset. Det bliver nemlig nødvendigt at spærre for gennemkørsel i krydset via Hovedvejen i både i øst- og vestlig retning i en periode på 12 uger.

Det betyder, at kørebanerne på Hovedvejen og alle krydsets venstresving vil være spærret af i den periode, hvor arbejdet med letbanen foregår. Cyklister og fodgængere fra Hovedvejen vil dog fortsat kunne krydse Ringvejen i begge retninger.

Kører du i bil ad Ringvejen, er der fortsat åbent for gennemkørsel i både nord- og sydgående retning. Ligeledes vil alle krydsets højresving vil være åbne.

Det forventes, at afspærringen bliver sat op om morgenen den 9. august. Inden trafikken bliver omlagt, vil der blive sat varslingstavler op, som informerer om de ændringer, som kommer som følge af afspærringen.

Derfor tager det tid

I de 12 uger, hvor der er spærret for gennemkørsel på Hovedvejen, skal der først lægges store tværgående betonafvandingsledninger, ligesom de gamle gamle ledningsanlæg i krydset bliver nedlagt.

– Man skal rydde op i alt det, man møder, når man graver godt halvanden meter ned. Det er lidt noget andet, end når man skifter spor på jernbanen, forklarer Rasmus Hansen, der er byplanlægger og letbanekoordinator hos Glostrup Kommune.

Efter oprydningen bliver selve bliver udførelsen af letbanesporet forberedt. Det medfører, at der skal laves en niveauopretning i hele krydset, for at udligne eventuelle niveauforskelle i terrænet.

– Lige nu skal de lave betonfundamenterne, som skinnerne til letbann skal ligge på. Selve skinnerne bliver først lagt på et senere tidspunkt, så det er nok ikke sidste gang, folk bliver generet nede i krydset, fortæller Rasmus Hansen.

Hold dig opdateret

Hvis du bor eller færdes nær krydset, kan du opleve almindeligt støjende arbejde fra maskiner, der minder om støjen fra det nuværende arbejde i Ringvejskrydset. Arbejdet bliver udført på hverdage mellem klokken syv og klokken 22, mens det i weekenden foregår mellem klokken otte og klokken 18. Det sker i henhold til Glostrup Kommunes forskrift om miljøhensyn ved anlæg af letbanen.

Den delvise spærring af krydset kommer også til at påvirke busserne i området. De busser, som er berørt af omlægningen, føres som udgangpunkt via Sydvestvej til Banegårdspladsen, og det vil kunne medføre små forsinkelser. Hvis du rejser med bus, er det derfor en god idé at tjekke dinoffentligetransport.dk eller rejseplanen.dk, inden du tager afsted.
På Hovedstadens Letbanes hjemmeside er der samlet et overblik over, hvor du kan finde information om den aktuelle trafiksituation, uanset om du kommer til fods, på cykel, i bil eller rejser med kollektiv transport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top