fbpx
Udtaget til OL
JulieBronze.jpg
Julie Frølund Funch med den bronzemedalje, hun og den danske båd vandt til World cup i Ungarn for nylig.
Sport. Julie Frølund Funch fra Vallensbæk Kano- og Kajak Club skal sammen med tre andre danske roere til OL i Japan

Julie Frølund Funch blev 27. maj officielt udtaget til at repræsentere Danmark til OL som en af fire dame kajakroere. Julie skal deltage i toer- og firerkajak-disciplinerne som skal foregå i OL’s anden uge i starten af august i Japan.

Udover Julies store talent for kajakroning er det først og fremmest resultatet af mange års flittig træning, som Julie nu kan høste frugten af. Allerede i 2016 var Julie tæt på at blive udtaget til OL i Rio, hvor et par hundrededele afgjorde skæbnen i en semifinale, og trods skuffelsen dengang, har hun formået at holde fast i drømmen og er blevet ved med at lægge de mange træningstimer som skal til for at være på ypperste niveau.

For Vallensbæk Kano- og Kajak Club er Julies udtagelse en indfrielse af en mangeårig målsætning for klubbens elitearbejde.

– Julie er et godt eksempel på en roer, som startede i VKKC børn- og ungeafdeling fra en anden sport og siden fortsatte i vores eliteoverbygning og derved opnåede det niveau og de kompetencer, der skal til for at nå seniorlandsholdet. Julie er på mange måder unik, med sin vilje og sin tilgang. Hun er ikke bange for at drømme stort, men ved godt, at træningsmængden i sidste ende er det afgørende. Noget som vi arbejder meget med på vores center. Jeg skrev til hende som det første, da det blev officielt, at hun skulle huske, at hendes OL-tatovering vil være på min regning, siger cheftræner Christian Grau med et smil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top