fbpx
Rektor hyldede dimitender: Gymnasiet har vundet the double
DSCF1407.jpg

Brøndby Gymnasium kunne atter holde en samlet dimission for skolens afgangselever. Foto: Robert Hendel

Brøndby Gymnasium kunne atter holde en samlet dimission for skolens afgangselever. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. På Brøndby Gymnasium kunne studenterne atter fejre afslutningen på normal vis efter halvandet år med corona-restriktioner. Dimissionen er samtidig historisk af to grunde, som rektor Pia Sadolin sammenlignede med at vinde the double i fodbold

Fredag blev der blæst i fløjter og drukket øl via tragt, da studenterne fra Brøndby Gymnasium trillede væk fra tre års lektier og fraværsprocenter.

Oprindeligt skulle de dimitteres klassevis som i 2020, men den seneste tids ophævelse af coronarestriktionerne gjorde det muligt at holde én samlet dimission, som skolen – bortset fra 2020 – har været vant til i dens 16 år lange levetid. Det seneste halvandet år har været præget af corona og restriktioner, og det kom rektor Pia Sadolin ind på i sin tale til studenterne og deres familier, der var mødt frem.

– Det har selvfølgelig betydet, at I ikke har været så meget på gymnasiet, som I havde ønsket, og hvor I har skullet deltage i undervisningen på en helt anden måde, end I nok havde forestillet jer, sagde hun.

Ifølge Pia Sadolin har det været en stor omvæltning for de studerende på skolen, at de ikke har ikke kunnet forsamles, være i deres foreninger eller være på skolen i samme grad, som de måske havde håbet og følte, at de havde ret til. Hun og refererede til de grundlovssikrede rettigheder, som en stor del af danskerne fik i 1849.

– Det er nogle rettigheder, vi skal huske at stå vagt om. Også når der kommer kriser, der kræver, at man laver nødlove med restriktioner, der begrænser den individuelle frihed, sagde hun og blev ved de historiske begivenheder.

For i 2021 står gymnasiet med den største årgang, der nogensinde har været på skolen.

– Det skyldes blandt andet, at vi har en stor 3.G-årgang, men også at vi for første gang i gymnasiets historie har en HF-klasse, sagde Pia Sadolin stolt.

HF-klassen var dog ikke det eneste nye på skolen. For første gang i danmarkshistorien er der en studentereksamen i Idræt A, som er gennemført.

– Ligesom Brøndby IF scorede the double i 2005, har Brøndby Gymnasium i 2021 scoret the double, sagde rektoren om de historiske øjeblikke i skolens historie.

Traditionen tro blev dimissionen på Brøndby Gymnasium afsluttet med et besøg på rådhuset, inden studenterne sammen tog på besøg hos alle klassekammeraterne én for én.

no images were found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top