fbpx
Hovedport bliver til historieport
Presse-Historieporten.jpg

Forstadsmuseet har åbnet et nyt formidlingscenter. Foto: Forstadsmuseet

Forstadsmuseet har åbnet et nyt formidlingscenter. Foto: Forstadsmuseet
BRØNDBY. I weekenden åbnede Forstadsmuseet et nyt formidlingscenter, hvor du kan dykke ned i histoiren

Fremover kan du blive introduceret til næste generation af Forstadsmuseets udstillingskoncept ’Historien i Gaden’, hvis du besøger det nye formidlingscenter om Brøndbys og Hvidovres historie i den fine portbygning i Avedørelejren på adressen Hovedporten 1B.

Her vil en ubemandet udstilling vil være åben fra klokken 10-15 hver dag fra søndag til torsdag.

I Historieporten møder gæsterne først en lille udstilling om lejrens militære fortid. Den fører frem til det store lokale mod fængselsgården, hvor Forstadsmuseet bliver præsenteret med sin særlige formidlingsform. Her kan man høre om, hvordan historien har sat og stadigvæk sætter sine mærker i forstæderne.

I godt 20 år har Historien i Gaden sat forstadslandskaberne i spil ved at markere serier af steder, hvor fortiden er tilstedeværende – nogle gange synlig og andre gange uden at efterlade sig synlige spor.

I udstillingslokalet møder gæsterne museumsinspektørerne Bitten Larsen, Lisbeth Hollensen og Poul Sverrild, som inviterer ud i historielandskabet. Det bliver dog i digital form, forklarer Lisbeth Hollensen.

Efter introduktionen i billede og lyd kan gæsterne vælge blandt de 50 nye ’historie-kort’ fra hylderne og tage på tur i Hvidovres og Brøndbys bylandskaber.

– Forstadsmuseet har længe savnet en mulighed for at imødekomme gæsternes ønsker om både en hurtig forklaring på vores særlige museumsform og samtidig at kunne klæde museumsgæsterne på i det offentlige udstillingsrum med en hel vifte af steder, hvor de kan opsøge spændende historier, fortæller Bitten Larsen.

De enkelte historiekort er udstyret med et par linjer om historien, men det giver gennem en QR-kode adgang til en fyldigere fortælling, der ligger på Forstadsmuseets hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top