fbpx
Derfor er det godt med samtaler omkring spisebordet som familie
photo-1604578762246-41134e37f9cc.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Det er vigtigt at snakke sammen som familie og det bedste tidspunkt at have nogle gode samtaler er omkring spisebordet. Læs med her for at lære mere om hvorfor det er vigtigt at snakke sammen om spisebordet og hvordan selve designet af dit spisebord kan være med til at fremme disse samtaler.

Komme hinanden mere ved
Det er vigtigt at komme hinanden ved som familie. I disse moderne tider har vi alle så travlt at det ofte kan føles som om man blot er bofæller fremfor egentlig en familie. Vi kommer og går i huset som det passer os og vi tilbringer egentlig ofte en ret lille del af vores tid derhjemme. Og hvis vi er derhjemme, så sidder vi som regel på hvert vores værelse.

Men aftensmaden er som regel det tidspunkt på dagen hvor man samles som familie igen. Og det er derfor også det perfekte tidspunkt på dagen, der skal udnyttes til at skabe noget mere nærhed.
Når i samles omkring spisebordet, så kan i dele de ting i har oplevet i løbet af dagen. I kan også have jer nogle samtaler om, hvad det er i har gået og tænkt i løbet af dagen. I behøver såmænd ikke at dele de helt store tanker og følelser. Så længe i lige får snakket lidt og får jer en opdatering hver især om de andre personers dage, så er det helt fint.

Design af spisebord gør meget
Et spisebord er skam ikke bare et spisebord. Der er meget stor forskel på hvordan så et spisebord er designet og dette kan faktisk have indflydelse på den stemning der ligger om bordet.

Har du nogensinde prøvet at spise ved et rundt spisebord? Det føles faktisk helt anderledes end med de almindelige aflange borde. Med de aflange borde kan der meget hurtigt opstå et form for hierarki, hvor manden eller den ældste i familien sidder for bordenden. Det kan også føle lidt akavet, hvis nogle mennesker sidder på den ene side af bordet og andre sidder på den anden. Det kan alt for hurtigt føles som om der er ’hold’ i familien og i er modstandere af hinanden.

Med et rundt bord kommer der en helt anden følelse af at alle er lige og i alle vil hinanden lige meget.

Hvis du gerne vil have et rundt spisebord, så kan du finde det hurtigt på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top