fbpx
Corona-vacciner rykker ud i lokalområdet
2020-11-02_at_14-40-10_Fujifilm_X-T4_DSCF4248x.jpg

Foto: Robert Hendel

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm lægger vejen forbi Brøndby Strand, når Kulturhuset Brønden bliver lokalt vaccinationscenter i to dage i denne uge. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Kulturhuset Brønden bliver midlertidigt vaccinationscenter, når Brøndby Kommune som nogle af de første i landet tilbyder sine borgere vaccination mod covid-19 tæt på, hvor de bor. Her vil Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm kigge forbi og foretage et par enkelte stik

Flere danskere bliver vaccineret mod det virus, der har holdt landet periodevis lukket i det seneste halvandet års tid.

I Brøndby Strand kniber det dog en smule med tilslutningen til vaccinerne. Her har 17,7 procent af borgerne ikke reageret på invitationen til at få en vaccine mod coronavirus. Bydelen er derfor udpeget af Sundhedsstyrelsen og Region Hovedstaden til at etablere et lokalt vaccinationstilbud, som skal få flere til at tage imod en vaccine mod covid-19 som et led i indsatsen ’Lighed i vaccination’, der skal imødegå nogle af de barrierer, der kan være for at blive vaccineret.

– Vi ved, at det praktiske med blandt andet tidsbestilling og NemId er en barriere for nogle borgere og ved at tilbyde dem, at de kan kigge forbi det lokale kulturhus og få deres stik, er det vores håb, at vi får flere vaccineret, siger Per Jensen (S), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune.

Tilbuddet gælder for borgere i Brøndby Strand, som er 40 år eller ældre. De kan den 16. og 17. juni blive vaccineret i Kulturhuset Brønden i tidsummet mellem klokken 14 og klokken 20.

Om onsdagen lægger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm vejen forbi det lokale vaccinationstilbud i Brøndby Strand, hvor han vil tale med lokale politikere og lokale repræsentanter om arbejdet med at udligne ulighed i sundhed i Brøndby Strand. Direktøren for Sundhedsstyrelsen vil i forbindelse med sit besøg også give et par borgere et stik med vaccinen.

Ringer rundt

Ved at ringe rundt til mere end 900 borgere, som endnu ikke har fået booket en vaccinationstid, håber kommunen at 2-300 personer ad den vej vil blive vaccineret i det lokale tilbud. Samtidig åbnes der for et antal vacciner i et drop-in-spor, hvor det bliver muligt for Brøndby-borgere over 40 år kan få tilbudt vaccinen uden forudgående tidsbestilling, forudsat at stadigvæk er vaccinedoser tilbage.

Vaccinerne til den særlige indsats kommer fra Region Hovedstaden, der ud over at drive ni vaccinationscentre også har erfaring med lokale og målrettede indsatser til borgere, der har brug for et fremskudt tilbud i udvalgte lokalområder.

– De erfaringer tager vi nu videre i vaccinationsindsatsen, hvor vi også kan se en ulighed i, hvem der bliver vaccineret, siger Niels Sandø, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Region Hovedstaden håber, at mange vil takke ja til det frivillige tilbud om at blive vaccineret.

– Alle borgere skal modtage et tilbud om vaccination, og derfor er jeg rigtig glad for, at der bliver sat ekstra kræfter ind på at vaccinere de sogne i Region Hovedstaden, hvor tilslutningen ikke er så høj endnu, siger Christoffer Buster Reinhardt (K), der er formand for regionens sundhedsudvalg.

For at kunne blive vaccineret i det lokale tilbud i Brøndby Strand den 16. eller 17. juni er det et krav, at borgerne har mulighed for at få andet stik i uge 29, enten den 21. eller 22. juli.

Foto: Robert Hendel

Vil du tage imod vaccinen mod covid-19, når du får den tilbudt?

1 kommentar om “Corona-vacciner rykker ud i lokalområdet”

  1. Maria Marker siger:

    De kunne måske starte med at tjekke om deres brev om vaccination overhovedet kommer ud til folk. Jeg fik besked via en NemSMS lørdag morgen om jeg nu kunne booke tid til vaccination og jeg kunne læse nærmere i det brev jeg fik i eboks. I skrivende stund mandag aften har jeg endnu ikke modtaget noget, så det kunne jo også være en grund til at folk ikke bestiller tid. Jeg vidste kun jeg kunne bestille tid pga den NemSMS der blev sendt ud, og det er jo ikke alle der er tilmeldt dem… jeg ved fra et opslag jeg har lavet på twitter at jeg ikke er den eneste der har oplevet det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top