fbpx
Blev bivenlig
IMG_0806.jpg
Skiltet med bivenlig kommune kommer op at hænge et synligt sted i kommunen. Foto: Torbjørn Nicolajsen
Glostrup. Glostrup Kommune har fået et certifikat på, at det er en bivenlig kommune

Søndag den 6. juni uddelte Glostrup Kommune frøposer med vilde blomster i Ejby. Mange lagde vejen forbi og fik en pose frø og høre mere om, hvordan man kan gøre sin have mere bi- og insektvenlig. Derudover var Ejby Fårelaug og Københavns Amts biavlerforening til stedet.

Biavlerforeningen havde en lille overraskelse med. De overrakte nemlig et certifikat som anerkendelse for det stykke vej, som kommunen allerede er gået. Det blev modtaget af Søren Enemark (S), formand for Miljø-, Teknik- og Ejendomsudvalget.

Biavlerne fortalte med entusiasme om bierne og deres spændende adfærd.

– I Glostrup har vi ikke store ubebyggede arealer, som vi kan udlægge til fri natur. Så vi må være kreative og tænke alle arealer med. Det gælder både de kommunale skoler og institutioner, parkerne og vejrabatterne. Det gælder Vestskoven og villahaverne samt virksomhederne og boligselskabernes arealer. Alle kan vi være med til at gøre Glostrup – og Danmark – vildere, fortæller Torbjørn Nicolajsen, driftchef i Vej og Park.

Kommunen har oprettet hjemmesiden vilde.glostrup.dk, hvor kommunens indsatser med hensyn til biodiversitet kan findes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top