fbpx
Udskyder prisstigning
2019-09-19_at_18-07-10__DSC7332x-1.jpg

Foto: Robert Hendel

Forældrene til børnene i kommunens dagtilbud slipper i første omgang for en prisstigning. Arkivfoto: Robert Hendel
BRØNDBY. Kommunalbestyrelsen i Brøndby har besluttet at fastholde prisen i daginstitutionerne året ud, selvom der bliver tilknyttet mere pædagogisk personale

Daginstitutionerne i Brøndby skal have et løft. Blandt andet bliver der ansat flere uddannede pædagoger.

Det betyder højere udgifter til at drive institutionerne, men forældrene til børnene i kommunens dagtilbud slipper i første omgang for en prisstigning, der skal dække merudgiften på 931.000 kroner. Det besluttede kommunalbestyrelsen på et møde den 14. april.

– Højere kvalitet koster flere penge, og det vil også påvirke forældrebetalingen. Men jeg er glad for, at vi har valgt at bruge penge på at neutralisere merudgiften i 2021, så det først er i 2022, at forældrene vil møde en prisstigning, lyder fra Arno Hurup Christiansen, der er formand for Børneudvalget i Brøndby Kommune.

En prisstigning ville skulle varsles tre måneder i forvejen. Det ville betyde, at merudgiften på 931.000 kroner ville skulle hentes via forældrebetalinger i årets sidste fem måneder, og det ville medfører en prisstigning på 240 kroner i vuggestuen, og 144 kroner i børnehaven. Kommunalbestyrelsen har derfor givet en tillægsbevilling på 931.000 kroner i 2021, så priserne på kommunens dagtilbud kan holdes i ro året ud.

National aftale

Regeringen indgik den 5. december 2020 en politisk aftale med Radikale Vestre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om minimumsnormeringer i landets daginstitutioner.

Som følge af aftalen bliver der fra den 1. januar 2024 indført lovbundne minimumsnormeringer, som betyder, at der maksimalt må være tre vuggestuebørn eller seks børnehavebørn for hver pædagogisk medarbejder i daginstitutionerne.

Baggrunden for aftalen er, at ”Danmark skal være verdens bedste land at være barn i”, og en af vejene derhen er, at ”børn i danske dagtilbud mødes af engageret og kvalificeret pædagogisk personale. Og at personalet har tid og ressourcer til at sikre høj kvalitet.”

Selvom de lovbundne minimumsnormeringer først træder i kraft i 2024, er der med aftalen sat penge af til at forbedre normeringerne frem til da. Derfor vil der i de kommende år blive ansat mere pædagogisk personale i daginstitutionerne i Brøndby Kommune.

– Brøndby er i forvejen ambitiøse på børneområdet og har siden 2020 arbejdet målrettet på, at vi kommer op på, at 80 procent af personalet i vores daginstitutioner er uddannede pædagoger. Så vi er glade for det nationale fokus på at løfte området, siger Arno Hurup Christiansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top