fbpx
Smitten er fordoblet på fem dage
DSC09449.jpg

Det er blandt andet muligt at få kviktest her i Hvissingehallen. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Man kan for eksempel blive testet i Hvissingehallen
Glostrup. Smitten er kraftigt stigende i Glostrup, så borgerne opfordres til at lade sig teste

I løbet af den seneste uge er smitten med corona-virus fordoblet i Glostrup Kommune. Da Glostrup som bekendt kun indeholder et sogn, giver det mest mening at kigge på smitten på kommuneniveau. På kommuneniveau kigger man primært på den testkorrigerede incidens. Kommer den over grænsen på 250, lukker kommunen ”automatisk” ned. Så skal alt som skoler, SFO’er, kulturtilbud og idræts- og fritidsaktiviteter lukke ned. Det samme vil Glostrup Shoppingcenter skulle. Det er det, der lige nu sker i Hørsholm.

I Glostrup var den testkorrigerede incidens i går, tirsdag den 11. maj, på 145 per 100.000 indbyggere. Den har ellers i en lang periode ligget stabilt under de 100 og var så sent som torsdag i sidste uge nede på 66. Positivprocenten er i samme periode steget fra 0,6 til 1. Så selvom der stadig er et stykke til nedlukning af kommunen, så peger pilen opad, og det vækker bekymring.

– Smitten er desværre igen stigende i Glostrup og derfor er det vigtigt, at alle husker de gode råd, så vi ikke risikerer at blive lukket ned igen. Kristi himmelfartsferien står for døren, men lige nu ser vi en bekymrende udvikling i smittetallene for Glostrup. De seneste dage er incidentallet steget, og det skal der meget gerne laves om på, så Glostrup også er åben, når Kristi himmelfartsferien er slut. Et vigtigt led i at få bremset smittespredning er ved at blive testet, oplyser Lisa Ward (S), formand for Social-, Sundheds- og Seniorudvalget.

Testmuligheder i Glostrup

Kviktest
I Hvissingehallen, Hvissinge Torv kan du blive kviktestet (den i næsen). Du får svar inden for 15. min., og du skal ikke bestille tid. Der anvendes de nye, kortere pinde.
Aldersgrænsen for kviktest i Hvissingehallen er 12 år. Unge i alderen 12–14 år skal have en forældre/værge med sig. Fra 15 år kan du komme på egen hånd.
Åben alle dage inklusiv helligdage og weekender kl. 8-20.
PCR-test
I Glostrup Hallen, Stadionvej 80, kan du blive PCR-testet (den i halsen). Du skal bestille tid på www.coronaprover.dk
Åben mandag – torsdag kl. 15-21 og fredag – søndag kl. 8-14 (tiderne gælder både hverdage og helligdage)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top