fbpx
Nu er det tid til at tackle problemet med trafikstøj
2021-04-09_at_16-36-48_Fujifilm_X-T4_DSCF5333x.jpg

Foto: Robert Hendel

Kasper Sand Kjær (S), Folketingsmedlem valgt i Ballerup-kredsen, der også dækker Glostrup. Foto: Robert Hendel
DEBAT.  

Over en tredjedel af alle boliger i Glostrup er belastet af trafikstøj, som er højere end den vejledende grænseværdi, viser en undersøgelse fra Glostrup Kommune.
Mange, som måske ikke lever med støjen dagligt, tænker muligvis, hvad problemet egentligt er med det?

På den ene side skaber det nogle gener i hverdagen. Forestil dig, at du ikke kan sove med åbne vinduer eller holde ud at sidde i din have. På den anden side er trafikstøj farligere, end mange går og tror.

Miljøstyrelsen vurderer, at flere hundrede danskere hvert år dør for tidligt, fordi de bliver udsat for meget vejstøj i for lang tid.
Samtidig kan trafikstøj medføre og medvirke til gener som hovedpine, søvnbesvær, forøget blodtryk og stress.

Glostrup Kommune har allerede iværksat en støjhandlingsplan, der bl.a. viser, at det er Hovedvejen, hvor der er mest trafikstøj i kommunen. Samtidig går Motorring 3 også igennem Glostrup, hvilket kan høres og mærkes, fordi motorvejen er den anden mest befærdede i hele Danmark.

Nu kommer der dog heldigvis også øget fokus på problematikken fra nationalt hold.

Regeringen har nemlig præsenteret vores udspil til en ny Infrastrukturplan, hvor der – modsat andre Infrastrukturplaner – er øget fokus på trafikstøj. Regeringen ønsker at afsætte tre milliarder kroner til bekæmpelse af trafikstøj. Pengene skal eksempelvis gå til at en pulje til støjskærme i særligt støjbelastede boligområder og til at etablere støj-stærekasser på bynære motorveje.

Alt i alt nogle store skridt i den rigtige retning.

Nu venter der forhandlinger med Folketingets andre partier, som jeg håber er villige til at bakke op om intentionen om at gøre noget ved trafikstøj. For problemet er stort og trænger til at blive løst til gavn for borgere i Glostrup og i resten af landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top