fbpx
En løbetur giver en forbindelse til Gud
Loebetur.jpg

Har du savnet et løbefællesskab, hvor der er plads til samtale og refleksion, så er Bevægelse i kirken måske noget for dig? Foto: Vallensbæk Kirke

Har du savnet et løbefællesskab, hvor der er plads til samtale og refleksion, så er Bevægelse i kirken måske noget for dig? Foto: Vallensbæk Kirke
VALLENSBÆK. I Vallensbæk Kirke har de hver anden uge et løbehold, hvor man mødes og løber en tur sammen. Det giver en helt særlig og nær forbindelse med Gud, mener præsten

De fleste, der løber fast, beskriver en nærmest høj følelse, når de har været ude at løbe. Sådan har sognepræst i Vallensbæk, Sebastian Beresford det også. For ham føles det bare som en forbindelse med Gud.

– Måske kan du genkende disse glæder ved fysisk aktivitet, i særdeleshed løb. De glæder får jeg i hvert fald, når jeg løber. De fysiske glæder er ikke de eneste glæder, som jeg får ved løb. løb giver mig også en anden følelse. En næsten overmenneskelig følelse. Jeg oplever en guddommelig følelse – følelsen af en helt særlig og nær forbindelse med Gud, når jeg løber. I naturen, med fart på og blodet pumpende, er oftest der, hvor jeg tænker de bedste og største tanker. Det sker tit, at jeg finder inspiration til mine prædikener, når jeg løber. Hvis skrivningen er gået i stå, så hjælper det ofte at snøre løbeskoene. Jeg kommer tilbage fra løbeturen med ny og guddommelig inspiration, siger han.

For Sebastian Beresford er tro og krop tæt forbundet – troen kan oplives, sanses og ikke mindst føles med kroppen. Den oplevelse er vigtig for ham at udbrede som kristen og præst. For at tro gør vi ikke kun, når vi sidder og nyder et stille øjeblik. Det gør vi også, når vi er i bevægelse og bruger vores krop.

Med det nye tiltag ”løb med Gud” vil Sebastian sætte fokus på troen i bevægelse, når vi bevæger os. Det sker hver anden torsdag klokken 16.30, hvor alle, der har lyst, mødes og løber en tur sammen. Inden løbeturen begynder, får deltagerne en kort introduktion til emnet og et enkelt ord eller nogle spørgsmål med på løbeturen, som der kan reflekteres over undervejs. Løbeturen rundes af med en fælles samtale, en vand og lidt snacks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top