fbpx
Brugte færre penge
2020-12-02_at_09-27-25_Fujifilm_X-T4_DSCF3178x.jpg

Foto: Robert Hendel

Foto: Robert Hendel
VALLENSBÆK. Samlet set har corona-pandemien betydet, at der er brugt færre penge end forventet i Vallensbæk Kommune

Kommunens regnskab blev i først omgang godkendt af kommunalbestyrelsen på mødet i april. Samlet set er kommunens budget på over en milliard kroner. Regnskabet viste et overskud på 143,9 millioner kroner, hvilket er 58,5 millioner kroner mere end forventet.

Det er usædvanligt, at regnskabet rammer så langt fra budgettet, hvilket skyldes corona-pandemien, der har betyder flere udgifter på nogle poster og færre på andre. Den største afvigelse var på punktet hjemmehjælp, hvor der blev brugt 5,7 millioner kroner mindre end forventet.

– Ældreområdet har overordnet været præget af et fald i antallet af visiterede hjemmehjælpstimer. Efter covid-19-restriktionerne i første halvår valgte en række borgere deres hjemmehjælp midlertidigt fra. Samtidig er en del hjemmehjælpsmodtagere med flest visiterede timer blevet tildelt plejebolig på Højstruphave. Yderligere kunne en række aktiviteter for ældre ikke afholdes og måtte skubbes til 2021, står der i sagsfremstillingen.

– Regnskabet ser anderledes ud, end det plejer på grund af covid-19. Vi overfører det, der ikke blev brugt sidste år til i år. Der er ikke tvivl om, at når tingene bliver åbnet igen, så er der brug for et boost, sagde borgmester Henrik Rasmussen (K).

Regnskabet er nu sendt til en ekstern revisor, og skal så endeligt godkendes af kommunalbestyrelsen inden udgangen af august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top