fbpx
Biografen klar til genåbning
20210423_111415.jpg

Selvom biografen har været lukket, har de frivillige haft lidt at se til. Foto: Holger Pedersen

Selvom biografen har været lukket, har de frivillige haft lidt at se til. Foto: Holger Pedersen
GLOSTRUP. Efter næsten fem måneders nedlukning kan Glostrup Bio genåbne torsdag med filmen Lille Sommerfugl. Det kræver en masse arbejde af de frivillige i foreningen. Koncerter, Operabio og andre aktiviteter kommer tilbage på fuld blus efter sommerferien

16. december blev alle danske biografer lukket – ligesom store dele af det øvrige samfund. Men ligesom resten af samfundet nu er ved at åbne igen, så er biograferne også klar til at åbne igen. I Glostrup er biografen også klar til at åbne igen – men det har krævet en del af de frivillige.

De frivillige i foreningen Sofarækken, der driver biografen, har jævnligt holdt videomøder om situationen og har været i biografen for at tilse, at alt er i orden. Fremviserudstyret bliver jævnligt startet op, og andet udstyr bliver tjekket. Og selvom biografen lige har fået helt ny foyer, så er der alligevel jævn-
ligt ting, der lige skal have et strøg med en pensel.

– Vi skal nok nå det, men vi har travlt med at gøre det hele klar. Der skal laves spilleplan og foretages hovedrengøring. Mange varer i kiosken har overskredet sidste salgsdag og skal erstattes af nye på hylderne. De gamle arbejdsrutiner skal genopfriskes. Der skal tages højde for myndighedernes krav for at undgå smittespredning. Som noget nyt skal vi også kontrollere, at alle har coronapas. Myndighedernes retningslinjer har det med at komme i sidste øjeblik, siger Arne Christensen, formand for Sofarækken.

Fuld fart på efteråret

I Glostrup Bio er der mange andre aktiviteter end de store biograf-film. Blandt andet kan man se opera fra Metropolitan Opera i New York. Den har også været lukket, så der er ikke så mange operaer på vej. Dog bliver operaen Skæbnens Magt vist den 16. juni.

Glostrup Filmklub for Børn og Unge mistede en hel sæson, og Glostrup Kulturhus har måttet udskyde den ene koncert efter den anden. Kulturhuset har dog et enkelt arrangement 22. juni – en samtalekoncert med Andreas Bo. Alle foreninger forventes dog at være oppe på fuld damp igen i efterået.

Ramt økonomisk

Glostrup Bio får et driftstilskud fra Glostrup Kommune og den eneste betalte medarbejder i biografen, biografleder Lotte Warming, har været hjemsendt med lønkompensation. Men de manglede billetindtægter har det været en udfordring for biografen.

– En så lang nedlukningsperiode uden billetindtægter kan selvfølgeligt mærkes på biografens økonomi. Heldigvis får vi tilskud til driften fra Glostrup Kommune og lønkompensation fra staten til biograflederens løn. Vores over 100 aktive er jo ulønnede. De møder straks op, når det er nødvendigt. Vi har da kunnet betale vores regninger, men har også gennemført en række besparelser på den daglige drift. F.eks. går biograflederen lidt ned i arbejdstid fremover. Vi klarer skærene endnu en gang og håber bare, at det nu er et overstået kapitel med disse nedlukninger, siger Arne Christensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top