fbpx
Badmintonklub fandt på alternativ træning
Badminton_2.jpg

Armene kunne stadig trænes, selvom de unge medlemmer ikke kunne svinge ketsjere under corona – så var det bare med armbøjninger i stedet.

Armene kunne stadig trænes, selvom de unge medlemmer ikke kunne svinge ketsjere under corona – så var det bare med armbøjninger i stedet.
SPORT. Under nedlukningen har Vallensbæk Badmintonklub holdt gang i klubben gennem virtuel træning, badminton-quiz og taktik-diskussioner

Lyset er igen blevet tændt i de danske sportshaller rundt omkring i landet. Men før der blev åbnet for indendørs idræt for børn under 18 år den 21. april, havde der ikke været en fjerbold i luften i Vallensbæk Idrætscenter siden starten af december, hvor ketsjerne måtte pakkes væk på grund af corona. Men det tog ikke pusten fra Vallensbæk Badmintonklub.

Klubbens ungdomsudvalg blev nemlig corona-kreative, og har fundet på måder, hvor de kunne holde deres medlemmer godt i gang under corona.

– Der er kommet mange idéer, og vi har sagt, at trænerne bare skulle gå ud og prøve dem. Lad være med at tænke på forhånd, at det ikke virker. Det kan være, noget viser sig at være en god idé. Vi er i en ny situation, så vi lærer hele tiden, siger Lars Panter, der er en del af Ungdomsudvalget i Vallensbæk Badmintonklub.

Det har affødt en masse initiativer. Der bliver lavet virtuel styrketræning på stuegulvene og udendørs og Kahoot-quizzer om badmintonreglerne. Der er blevet kigget på professionelle kampe og drøftet kampteknik. Der er forsøgt badminton udendørs med varierende succes. Men der er også blevet konkurreret – dog på en lidt anden måde end medlemmerne klubben er vant til.

For de mere øvede hold har holdt formen ved lige ved at deltage i en løbekonkurrence, hvor de konkurrerer mod klubbens trænere. De løber alle individuelt med en løbe-app, som registrerer det tilbagelagte antal kilometer. Skulle medlemmerne gå hen og slå trænerholdet, er der naturligvis sat præmier på spil.

– Det er vigtigt for os at holde gang i klubben, fordi vi gerne vil sikre, at børnene har et alternativ til bare at sidde derhjemme under corona og tænke ’nå, der gik så endnu en dag’, siger Lars Panter.

Men det er ikke kun for at afhjælpe corona-kedsomhed, at det er vigtigt at holde klubbens medlemmer i gang, siger han:

– Fysisk aktivitet er sundhed. Sundhed er at have børn, der er raske og friske og sunde, og som godt kan lide at rende rundt og kan få pulsen i vejret. Fysisk aktivitet er vigtigt for børnene, for deres trivsel og for deres indlæring, så det har så mange positive effekter, som vi gerne vil være med til at bidrage til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top