fbpx
Ny kampagne: Rent vand til møgungerne
DSC_0644.jpg

Foto: Heiner Lützen Ank

Foto: Heiner Lützen Ank
GLOSTRUP. Sætter du pris på dit rene drikkevand? Så skal du droppe sprøjtegift i haven. Sådan er budskabet fra Glostrup Forsyning, der deltager i kampagnen ’Rent vand til møgungerne – Drop sprøjtegiften i haven’

Vi tager det som en selvfølge, at der er rent vand i hanen, og sådan skal det også være i fremtiden.

Sprøjtegift har for længst nået pensionsalderen, men desværre spøger det stadig rundt om i nogle hjem, og det truer grundvandet.

Derfor sætter Glostrup Forsyning fokus på brugen af sprøjtegift med kampagnen ‘Rent vand til møgungerne – Drop sprøjtegiften i haven’, der starter den 15. marts.

Én dråbe kan skade

Det kan virke som et quick-fix at finde sprøjtegiften frem for at fjerne alger på fliserne eller dræbe irriterende insekter. Men det har store konsekvenser, når giften spredes i haven. Det siver ned i jorden og forurener til sidst grundvandet. Rent faktisk kan bare én enkelt dråbe sprøjtegift forurene en hel husstands drikkevand.

I Danmark har vi rent vand, som kan drikkes lige fra hanen, men du skal ikke langt væk fra Danmarks grænser, før dette ikke er tilfældet. Rent vand er ikke en selvfølge, og derfor skal vi sammen beskytte grundvandet.

Det meste af Glostrups drikkevand pumpes op fra forskellige boringer rundt om i kommunen. Derfra sendes vandet videre gennem vandværket og ud til os, så vi kan drikke det.

– Vi bor altså ovenpå grundvandet, og derfor er det så vigtigt, at vi passer på vores lokale drikkevand. Så vi skal smide vores sprøjtegift ud, siger Henrik Nicolaisen, afdelingsleder for vand og varme i Glostrup Forsyning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top