fbpx
Ny fællesskabskonsulent: Ingen skal føle sig ensom
Faellesskabskonsulent-Sif-Olszak.jpg

Sif Olszak er kommunens nye fællesskabskonsulent.

Sif Olszak er kommunens nye fællesskabskonsulent.
VALLENSBÆK. Vallensbæk Kommunes nye fællesskabskonsulent Sif Olszak, skal være med til at fremme trivsel og forebygge ensomhed blandt ældre borgere

Værdighedspolitikken i Vallensbæk Kommune har et særligt fokus på livskvalitet og bekæmpelse af ensomhed og social isolation. Borgerne har nu mulighed for at få en hjælpende hånd til at indgå i de mange fællesskaber og aktiviteter, der findes i kommunen. Derfor har kommunen nu en fællesskabskonsulent, Sif Olszak.

– Jeg skal ud og møde borgerne og støtte den enkelte i at blive en del af sociale netværk og fællesskaber. Jeg kan hjælpe den enkelte med at få et overblik over de forskellige aktivitetstilbud, der findes i kommunen på tværs af organisationer, fællesskaber og foreninger. Det kan for eksempel være at spise sammen med andre, hækle, eller komme ud og hugge brænde, køre med Scooterbanden, gå en tur eller snakke med andre, siger Sif.

Hun kan blandt andet tilbyde samtaler, hvor hun sammen med de ældre kan finde ud af, hvilken aktivitet, der giver mening for den enkelte borger.

– Jeg lytter til borgerens ønsker, interesser og kommer måske selv med forslag og kan tage med hen til aktiviteten, forklarer hun.

– Livet kan byde på mange forandringer, som gør, at hverdagen ikke længere er, som den plejer, eller er som du ønsker, den skal være. Det kan give en oplevelse af ensomhed og en lyst til at komme mere ud blandt andre, siger Sif Olszak, som tilføjer, at familie, venner eller eventuelt en nabo kan kontakte hende på borgerens vegne for at høre mere om kommunens tilbud til ældre.

Hvis man som ældre borger i Vallensbæk savner at være en del af et fællesskab eller nye aktiviteter, så kan man kontakte Sif Olszak på tlf: 2023 5856 eller mail siols@vallensbaek.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top