fbpx
Læserbrev: Plat og svindel med coronapas
DSC_4770.jpg

Foto: Robert Hendel

Nogle grupper behøver ikke vise coronapas. Foto: Robert Hendel
Debat. Nogle grupper er fritaget for coronapas. Det bliver udnyttet, skriver denne læserbrevsskribent

Dagens længe ventede tur til klipperen i Glostrup blev både prydet med en tiltrængt klipning og et par dråber malurt i Corona-bægeret.

Efter at have ventet udenfor i ti minutter tog jeg plads i frisørstolen og fremviste på opfordring mit negative Coronabevis.

Et par minutter inde i klipningen tager en 20-25-årig etnisk dansk mand plads i stolen ved siden af. På frisørens spørgsmål om Corona pas, siger manden grinende: ’nej, jeg er fritaget’. Den unge frisør ber om at se en dispensation, hvortil den unge mand kækt siger: ’det kan du ikke kræve at jeg fremviser ifølge loven’.

Jeg var rystet, da kunden fik lov til at blive siddende og var på nippet til at forlade salonen med mit halvt klippede hår.

Hvad f….. er det for en total foragt for andre menneskers ve og vel, der får en ung, rask mand til at lave plat med coronaattest og sætte frisøren i en kedelig situation. Jeg håber, at du læser dette og skammer dig over din egoisme og mangel på samfundssind.

Hvis vi skal lukke samfundet op, er det bydende nødvendigt, at den unge generation bakker op og tager ansvar. Jeg er trods astma- og hjertehistorik ikke blevet vaccineret endnu og gider simpelthen ikke spille roulette med mit helbred igen, bare fordi en “smart” ung mand tager fusen på en frisør.

Jeg skal ihvertfald ikke klippes hos en herrefrisør på Vestegnen igen, før jeg er blevet vaccineret. Ærgerligt.

Det, jeg var vidne til i dag, satte en fed streg under, at det ikke er tilfældigt, at incidenstallene er så konstant høje på Vestegnen.

FAKTA: Fritagelse fra coronapas

Man kan blive fritaget for coronapas, hvis man for eksempel har en sygdom, der giver ukontrollerede bevægelser, der gør det svært at blive testet. Nogle autister er også fritaget for coronapasset. Det er en læge, der giver fritagelsen, der har form som en attest på en A4-side med oplysninger om patienten, en evt. institution hvor patienten bor samt lægens oplysninger og underskrift.

Justitsministeriet oplyser i en mail til Ritzau, at steder, hvor der ellers kræves coronapas, ikke kan kræve at se bevis for fritagelsen. Det vil dog være lovligt for virksomhederne at afvise kunder, der ikke kan fremvise coronapas eller fritagelse. Ministeriet oplyser, at de arbejder på en ordning, så det bliver muligt at dokumentere fritagelsen.

6 kommentarer om “Læserbrev: Plat og svindel med coronapas”

 1. Ingrid Emonds siger:

  Nu har jeg da hørt så galt.

  Håber frisøren nægtede at klippe ham. Men at det så yderligere er i hans ret at nægte at bevise han er frietaget.

  Ja der er sandelig så meget man ikke forstår.

  Kh Ingrid

 2. Pernilla Nordstrøm siger:

  Hej,

  jag blev rasande når jag læste dette..hvem tror han at han er???

  Hade jag været frisøren hade jag kastat ud han med huvudet føre och smadret hans mobil. Den sisdte idioten er endu ikke fødd…Ingen respekt,ingen empati eller sympati..fy fan siger jag bara!!!

 3. Jannie Hansen siger:

  Frisører vælger selv, hvem de vil klippe.

  Det samme gælder i forretninger, der vælger man selv, hvem man vil sælge til. Som kunde har man ikke ret til hverken klip eller køb.

  Så jeg håber frisøren smed ham ud.

 4. Marianne siger:

  Hvor vides det fra at den unge mand er rask 🤔 der findes mange usynlige diagnoser/sygdomme.

  Autisme, aspekter, borderline, allergi, atsma mm. Og nej man skal ikke oplyse sine diagnoser/sygdomme. Det kommer INGEN ved!

 5. Mette siger:

  Jeg er selv ung og ser sund og rask ud. Jeg bliver tit afvist når jeg skal handle eller ind andre steder hvor det kræver at man benytter mundbind, og/eller har coronapas, som jeg begge er fritaget fra. Og de steder hvor jeg ikke bliver afvist, så kommer der jævnligt kommentarer som den der findes her.

  Det er fandme ikke i orden. Som Marianne skriver, så kan man IKKE se alle sygdomme.

  Jeg var nød til at sætte mig ind i reglerne om hvad der var lovkrav og hvad der var opfordring osv, for at jeg kan bevæge mig sikkert rundt når jeg møder mennesker som er for hurtig til at dømme.

  1. Lena siger:

   Det så trist! Har det på samme måde! Føler absolut ingen forståelse fra venner, kolleger og resten af sumfundet. Jeg har en usynlig sygdom. Skal jeg se syg ud før jeg kan sidde i frisør stolen? 😲

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top