fbpx
Lad os respektere, at der er flere synspunkter om folkeskolen
Debat_web.png
Debat.  

Formanden for Børne- og Kulturudvalget Ricky Overeem (K) kommenterede på et opslag fra Christian Skou Larsen (SF), som blandt nadet går til valg på lavere klassekvotient i folkeskolerne i Vallensbæk. Ricky Overeem fremhæver, at det er skolebestyrelsernes valg at dele klasserne. Her taler formanden så mod bedrevidende. Skolebestyrelserne har jo ikke et reelt objektivt og økonomisk forsvarligt valg. Tildelingsmodellen, som formanden omtaler, er forkert skruet sammen til at dele klasserne. Som formanden korrekt skriver, så betyder tildelingsmodellen at skolerne får en fast beløb for hver elev, der er indskrevet i folkeskolen.

En ny klasse koster skønsmæssigt en mio. kr., hvis der er behov for at dele en klasse. Disse penge skal skolebestyrelsen så finde i de allerede tildelte midler. Det er ikke muligt medmindre, der spares andre steder i skolens budget. Jeg håber derfor, at du Ricky Overeem vil indgå konstruktivt i en dialog om en ny tildelingsmodel, så skolebestyrelserne ikke sættes i det helt urimelige dilemma, at skulle vælge mellem pest og kolera for at få skolen til at hænge sammen.

Og så håber jeg også, at du respekterer at SF vil arbejde for lavere klassekvotient end konservative i Vallensbæk. Afslutningsvis hilser jeg velkommen, at SF stiller op til kommunalvalget og ser frem til et godt samarbejde.

Svar: Lad os forholde os til virkeligheden

Ricky Overeem (K), Formand for Børne- og Kulturudvalget
Søren Wiborg (S) udtrykker i Folkebladet, at jeg som Formand for Børne- og kulturudvalget ikke respekterer andres synspunkter samt at jeg er bedrevidende. Dette udspringer sig i et læserbrev, hvor jeg opfordrer til, at vi respekterer vores skolebestyrelser, som blandet andet består af valgte forældre og lærer. Læserbrevet tager sit udspring i Christian Skou Larsens læserbrev (SF) omkring hans ønske om at sænke klassekvotienten i Vallensbæk, og her vælger jeg så at bringe fakta i spil. Om det er bedrevidende eller ej, det må andre vurdere. Jeg er i hvert fald stor tilhænger af, at det er skolebestyrelserne, som har så meget ansvar som muligt og ikke de folkevalgte kommunalpolitikkere, som ikke har det samme tilhørsforhold til skolerne, som forældrene og lærerne har.

Søren Wiborg kommer med argumenter om, at Christian Skou Larsen (SF) nu ønsker en anden og mere omkostningsfuld tildelingsmodel for skolerne. Noget Christian Skou Larsen (SF) ikke nævner i sit læserbrev og man derfor heller ikke må gå ud fra er tilfældet, da der i læserbrevet ikke bliver redegjort for, hvordan denne ekstra omkostning skal dækkes.

Hvis jeg har misforstået budskabet, så skal jeg selvfølgelig beklage, men så må jeg også opfordre på det kraftigste til, at man som kommunal politikker forholder sig til virkeligheden. Så når man foreslår en ekstra udgift, så kommer man også med forslag til, hvor pengene skal komme fra. For vi skal efter min mening respektere borgerne og forholde os til virkeligheden, selvom det letteste ville være blot at love guld og grønne skove.

Slutteligt vil jeg da også se frem til et godt samarbejde med Christian Skou Larsen (SF), hvis vi begge skulle være så privilegerede at blive valgt, og med håbet om kunne have nogle gode saglige debatter på baggrund af fakta.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top