fbpx
Lad os alle sammen bakke op om rent drikkevand til møgungerne
Debat_web.png
Debat.  

Det er blevet forår, og skvalderkålen pibler frem alle vegne. Det kan være fristende at gå i gang med sprøjtegiftene for at bekæmpe ukrudtet – og når man nu kan købe giften i det lokale havecenter, så er det vel ikke så skadeligt endda? Men jo, det er det.

I Glostrup bor vi oven på vores drikkevand, og blot en enkelt dråbe sprøjtegift kan skade en hel husstands drikkevand. Sprøjtegiftene skader også biodiversiteten, som i forvejen er hårdt presset i vores kommune. Derfor synes jeg, at vi alle skal bakke op om kampagnen “Rent vand til møgungerne – Drop sprøjtegiften i haven”, som Glostrup Forsyning deltager i lige nu.

I Glostrup Kommune er der ikke blevet anvendt sprøjtegifte på de kommunale arealer i mere end 20 år – det er et rigtig godt skridt på vejen, men vi er ikke i mål. Private haveejere, kolonihavefolk, virksomheder og forsyningsselskaber kan også gøre en kæmpe forskel, hvis vi dropper giften på vores arealer.

Jeg vil opfordre alle til at droppe giften og tilmelde vores haver og øvrige arealer på www.giftfri-have.dk.

Sammen kan vi skabe en grønnere kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top