fbpx
Hulubulu – Kent, hvor er du henne?
Billed-MRR.jpg

Michael R. Rugaard er spidskandidat for Det Konservative Folkeparti til efterårets kommunalvalg i Brøndby. Foto: Christian Fisker

Michael R. Rugaard er spidskandidat for Det Konservative Folkeparti til efterårets kommunalvalg i Brøndby. Foto: Christian Fisker
DEBAT.  

Ledelse er vigtig i forhold til vores skoler, daginstitutioner og plejeboliger. Dette gælder i særlig grad den politiske ledelse, som skal angive retningen for hvor Brøndby er på vej hen. Vi vil have den politisk ledelse tilbage!

Socialdemokratiet med borgmester Kent Max Magelund i spidsen har magten i Brøndby, men hvor er den politiske ledelse?

Brøndby er en fantastisk by, og jeg vil have ret til at føle mig stolt over at jeg kommer fra Brøndby. Mit problem er bare, at vi ikke kan lukke øjnene for, at Brøndby har en hel række udfordringer, som vi bliver nødt til at tage hånd om.

Socialdemokratiet har sammen med den øvrige kommunalbestyrelse udarbejdet en strategi for Brøndby, Brøndby 2030, men hvad indeholder den? Den er så tilpas neutral og intetsigende, at den kunne beskrive en hvilken som helst kommune i Danmark.

Hvad siger Brøndbys strategi 2030? Den siger, vores børn skal blive dygtigere, vi skal have mere natur, vi skal have vores borgere til at bevæge sig mere, vi skal have mere varierede boligformer, vi skal være klimaansvarlige.

Det mener alle vel, eller i hvert fald de fleste. Det er ikke særligt for Brøndby. Hvordan kommer vi videre?

Vores politikere er stolte over deres strategi, men når strategien skal udmøntes i reelle planer, kan Steen Andersen fra Enhedslisten og Jan Lundqvist fra Venstre så virkelig mene det samme om varierede boligformer?

Kent, hvis du ønsker en ny valgperiode, så tror jeg at mange i Brøndby gerne vil høre, hvad du selv mener, og hvordan du reelt ønsker at udvikle Brøndby.

Vi har for nuværende nogle store problemer i Brøndby. Hvordan vil du takle disse problemer, Kent? Hvad er dine politiske visioner? Hvad prioriterer du?

Vi har for eksempel udfordringer på skoleområdet. Du har valgt at lave en handlingsplan for hvorledes skolerne inkluderer bevægelse.

Jeg vil hellere have handlingsplaner om, hvordan vores børn bliver bedre til dansk og matematik og hvordan vi får nedbragt fraværet i skolerne. Dette er rigtige og vigtige problemer som vi skal løse.

Jeg vil komme med mine løsningsforslag. Kent Max Magelund, kommer du med dine? Jeg vil tage ansvar. Vil du?

Svar: Jeg befinder mig med begge fødder i virkeligheden – i Brøndby

Kent Magelund (S), Borgmester i Brøndby Kommune

Det glæder mig rigtig meget, at Michael R. Rugaard, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, starter sit indlæg med, at ledelse er utrolig vigtigt.

Det er jeg helt enig i. God ledelse handler nemlig i høj grad om at sætte retning, og derfor har vi i denne valgperiode med mig som borgmester arbejdet med bl.a. en strategi for Brøndby – Brøndby 2030 – som vi har udviklet i tæt dialog med borgerne, en boligpolitik og en økonomisk politik.

Det er alt sammen tiltag, som er med til at sætte retning og samle kommunalbestyrelsen om visioner for kommunens udvikling.

Jeg er stolt over, at Kommunalbestyrelsesmedlemmerne i bred enighed har vedtaget strategier og politikker – til gavn for vores borgere – og som rækker flere år frem i tiden både politisk og økonomisk.

Jeg er også stolt over, at vi har en kommunalbestyrelse i Brøndby, som formår at arbejde sammen i det daglige og skabe konkrete resultater for borgerne. Jeg tror, at det er, hvad borgerne forventer af os.

Det betyder ikke, at vi er enige om alt, men vi forsøger at bøje os mod hinanden og finde løsninger frem for at dyrke konflikter. Det, synes jeg, er indbegrebet af Brøndbys DNA, hvor sammenhold og fællesskab betyder alt.

Har vi så løst alle udfordringer? Nej, naturligvis ikke. Men vi arbejder hårdt hver dag på at finde gode løsninger for borgerne.

Derfor har vi i denne valgperiode inddraget forskere, uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder i at finde løsninger på, at for mange af vores unge ikke får en uddannelse. Helt konkret har det blandt andet udmøntet sig i en fuldstændig ny organisering af den hidtidige ungeindsats med fokus på koordinering i forhold til den enkelte unge.

Kommunalbestyrelsen har også sat gang i en indsats mod skolefravær og sat penge af til en taskforce, der skal støtte familier og børn meget med skolefravær. Den starter op efter sommerferien.

Så når Michael R. Rugaard spørger, hvor jeg er henne, kan jeg svare meget klart. Jeg befinder mig med begge fødder i virkeligheden – i Brøndby, hvor jeg både arbejder for, at vi har visioner og retning, og på at finde gode løsninger på de udfordringer, vi har som kommune.

6 kommentarer om “Hulubulu – Kent, hvor er du henne?”

 1. Steen Andersen - Enhedslisten Brøndby siger:

  Det er fuldstændigt rigtigt set af Michael Rugaard, at Enhedslisten og Venstre ikke mener det samme om boligpolitik.

  Enhedslisten er ikke en del af det flertal, som har vedtaget den seneste boligpolitik i Brøndby. Den korte version af det, er naturligvis at vi ikke kan godtage en stigmatiserende politisk tankegang, som sorterer mennesker efter de kriterier som ChrBorg har vedtaget i den såkaldte Ghettopakke.

  Og så indtræder der desværre en sammenblanding af flere begreber her, visioner og strategier.

  Kommunalbestyrelsen har i samråd med borgerne i Brøndby vedtaget et såkaldt visionspapir for 2030. 5 temaer som udtrykker nogle særlige fokuspunkter for kommunalbestyrelsens arbejde frem mod 2030.Temaerne udtrykker alle nogle konkrete håb for fremtiden, men fastlægger ikke de politiske strategier. Det er det, den nye kommunalbestyrelse skal beskæftige sig med, og forhåbentligt med et godt afsæt i den kommende valgkamp hvor alle kommer til at give netop deres bud på politiske og håndgribelige løsninger på de udfordringer kommunen har.

  Samtidigt med valgprocessen og i kølvandet på den, skal der afvikles en serie borgerhøringer for at understøtte den politiske proces.

  Det bliver spændende arbejde for de nyvalgte kandidater, og nok især fordi det hurtigt vil fremgå om man møder med varm luft, eller solidt politisk og fagligt håndværk.

  1. Michael R Rugaard siger:

   Kære Steen Andersen.

   Det omtalte papir er et vision og strategi papir for 2030. Dette har både du (enhedslisten) og venstre stemt for. Dokumentet bliver af Brøndby kommune og af Borgmester Kent Magelund benævnt som Strategi 2030.

   Hvordan forholder du dig til at enhedslisten og venstre har samme strategi/vision mod 2030 når det omhandler mere varieret boligformer.

   Jeg taler ikke om den vedtaget boligpolitik som du ikke har stemt for, men Strategi 2030 som du stemte for.

   Hvad betyder det at du stemte for dette vision/strategipapir. Er de 5 fokuspunkter særlig vigtige. Eller er det bare nogle tilfælde ord i kunne blive enige om.

   Hvad betyder mere varieret boligformer for dig. Almennyttige boliger har du tidligere ønskede flere af. Ønsker du nu flere ejerboliger som f.eks ejerlejligheder? M

   Steen Andersen kan du fortælle os andre om hvad du mener om denne strategi 2030.

 2. Ektay Eminovski siger:

  Kære politikere i Brøndby kommune.

  Jeg glæder mig til at se nogle handlinger i Brøndby. Der snakkes så meget om planer og visioner for 2030, men der er brug for handling nu.

  Jeg bor selv i Brøndby Strand. Her er ikke så langt til Vallensbæk, hvor de har gang i en masse projekter, udviklingen af havnen og strandparken bare for at nævne én.

  De har gang i en masse almennyttige bolig byggerier osv osv. Det samme kan man se i Glostrup og Albertslund bare for at nævne nogle kommuner i nærheden.

  Derfor syntes jeg det er trist at se udviklingen i Brøndby, hvor det for mig at se ikke er nogen! Der bliver snakket og snakket, men der sker bare intet. Det er synd.

  Jeg har selv nu boet 40 år i Brøndby Kommune, og hvis kommunen i fremtiden skal tiltrække ressource stærke familier, må der ske noget her og nu og ikke i 2030!

  1. Michael R Rugaard siger:

   Kære Ektay Eminovski

   Tak for din kommentar. Jeg har den samme oplevelse som dig.

   Socialdemokratiet med Borgmester Kent Magelund i spidsen taler men der sker meget lidt. Det er kun rimeligt at give dem skylden, da Socialdemokratiet har absolut flertal i kommunalbestyrelsen.

   Som spidskandidat for Det Konservative Folkeparti så ønsker jeg at vi alle kan blive bedømt på vores handlinger. Jeres opgave er at vurdere hvorvidt vores nuværende politikere har gjort det godt.

   I tiden frem til kommunalvalget vil jeg forsøge at få vores Borgmester til at give sin holdninger til kende, herunder få ham til at fortælle hvad han har gjort i den nuværende periode.

   Det føler jeg allerede er meget svært. Borgmester Kent Magelund tale generalt udenom. Han er god til at sige tillykke, goddag og farvel. Fortælle om personlige ting, men er det virkelig den Borgmester vi har brug for i Brøndby.

   Jeg tror det ikke.

   Brøndby! Vi kan gøre det bedre.

 3. Jan Lundquist - Venstre i Brøndby siger:

  Nej – Steen Andersen fra enhedslisten og jeg kan ikke mene og mener heller ikke det samme om varierede boligformer i Brøndby.

  For mig handler det om at borgerne har større mulighed for selv at vælge hvilken boligform de ønsker. I Brøndby har vi omkring 63 procent almennyttigt boligbyggeri, og vi har mange fine boligafdelinger, men det er efter min mening ikke nok, hvis man” kun” kan vælge imellem hvilken boligforening og hvilken størrelse lejlighed man ønsker – der skal også være ejer-, andels- og privat udlejningslejligheder og rækkehuse etc.

  Hvis man som parcelhusejer ønsker at flytte, fordi haven er blevet for stor en mundfuld, eller man bare har lyst til at bruge sin tid på noget andet, skal der være mulighed for, at man kan købe et lille rækkehus eller en ejerlejlighed.

  Det samme gælder når de unge mennesker i byen ønsker at flyve fra reden og stå på egne ben. De skal også have en mulighed for få en fod indenfor på boligmarkedet.

  Jeg mener vi er på vej i den rigtige retning ikke mindst i Kirkebjerg, hvor der er gang i et stort skifte fra industrikvarter til boligkvarter. Jeg er tilfreds med den udvikling, der er i gang i Brøndby Kommune. For få år siden var byen stort set gået i stå udviklingsmæssigt – sådan er det heldigvis ikke mere.

 4. Michael R Rugaard siger:

  Jan Lundquist!

  Du og Steen Andersen har godkendt strategi 2030 og Borgmester Kent Magelund er stolt over at den samlede kommunalbestyrelse nu viser vejen for Brøndby.

  Hvor et af 5 fokuspunkter er mere varierende boligformer.

  Kan du ikke medgive at vi har en manglende politisk ledelse i Brøndby kommune med Borgmester Kent Magelund i spidsen når vi ikke ved hvad vej vi skal gå.

  Det prøvede jeg at illustrere med at du og Steen Andersen næppe er enig. Hvilket i begge bekræftede, men hvad mener i så i Strategi 2030?

  Politisk ledelse kræver at alle ved hvilken vej vi går.

  Når jeg skriver “Hulubulu, Kent hvor er du henne” så skyldes det at jeg ikke ved hvad han mener politisk.

  Jan Lundquist! Du kan bekræfte med udgangspunkt i Strategi 2030 at Kent Magelund mangler profil og tydelig ledelse. For hvad vil han?

  Jeg tror at han personligt et en flink fyr. Men vi kan gøre det bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top