fbpx
Golfbanen er grønt område
Debat_web.png
Debat.  

Enhedslisten i Vallensbæk har ikke patent på, hvordan grønt skal defineres. Og jeg har jo tidligere sagt, at jeg også mener at for eksempel golfbanen er et grønt og rekreativt område. Det har man jo lov at være uenig i, men jeg tænker nu, de fleste borgere også vil synes, den er et grønt område, og dermed er den en del af det grønne Vallensbæk og de 47%. Jeg mener ikke det kun er naturbeskyttede områder, der kan indgå i det grønne – og det må man tro om man ser Enhedslistens indlæg.

Der er 47% grønne, rekreative arealer i kommunen og ja nogen af disse vil have et mere plejet udseende – men det gør dem ikke mindre grønne, for det er ikke Enhedslisten, der har definitionen på, hvad der er grønt. Langt det meste natur i Vallensbæk er formet af mennesker – således Strandparken og søerne ved mosen. Det er et faktum, der ikke kan pilles ved. Men de er rekreative, således som man også vil kunne forvisse sig om i for eksempel kommuneplanen. Og der er ikke nogen, der har planer om, at de 47% skal være mindre, hvorfor der ikke er nogen grund til at lægge til grund, at der vil blive bygget her.

Vi har netop en grøn dagsorden i Vallensbæk, hvor borgerne kan komme ud i rekreative områder. Og her skal der være noget for alle. Derfor er der mere plejede områder som eksempelvis den nye park, Pileparken, vi er ved at få lavet – videre over det grønne parkbånd i Nord, med dens kommende vandhuller, insekthotel og øer med biodivers drift, til de seks områder, kommunen er gået i gang med at omlægge til netop denne type drift. Så er vi ved det område, vi er ved at lave ved Strandengen, hvor vi har en bundet opgave med at lave et bassin, der kan holde på vandet, og det søger vi så at få en naturoplevelse ud af for alle. Er det så lavet af mennesker – ja. Vil det være natur – i min optik ja, ganske som den øvrige Strandpark startede med at blive etableret af mennesker.

Jeg tager gerne en diskussion om natur, og her er vi så uenige om, hvad der er grønt og ikke. Det er iorden, at have en anden opfattelse, men det er jo netop en anden opfattelse. Og derfor tror jeg ikke vi kommer det nærmere.

2 kommentarer om “Golfbanen er grønt område”

  1. Jens Ove Bay siger:

    I Enhedslisten Vallensbæk har vi den holdning, at man godt kan lave naturgenopretning. Til gengæld mener vi, at sportspladser og produktionsjord ikke er natur, det er kultur, som ikke understøtter biodiversitet.

    Placeringen som nummer 31 på DN/Aarhus Universitets Naturkapitalindex, peger netop på at vi skal have flere områder som Skovmosen og Den våde eng. D

    et er rigtig godt, når vandafledning kan bruges til at understøtte biodiversitet, især hvis der også kan skabes sammenhæng mellem de forskellige områder, ved hjælp af det. Enhedslisten er enig i at det er gode initiativer, men det ændrer jo ikke ved, at Jan Høgskilde stadig ikke har svaret på, hvilke områder De konservative har taget med i deres 47 % definition af ”grønne” områder.

  2. Jens Ove Bay siger:

    Som jeg skrev i mit forrige læserbrev, anerkender vi i Enhedslisten de gode projekter, hvor der “naturgenoprettes”, men vi mangler stadig svar på jeres påstand om at det er 47 % af Vallensbæk Kommunes areal, der er “grønt”, da I ikke vil fortælle hvilke arealer I medregner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top